Hyppää sisältöön

Henri Ruoste säväytti Grand Prix Specialissa – finaalipaikka lohkesi ennätystuloksella

Henri Ruosteen ja Rossettin ennätystulos vei kaksikon kouluratsastuksen lauantaiseen EM-finaaliin Rotterdamissa.

Henri Ruoste huippusuoritukseen EM-kouluratsastuksessa
Henri Ruoste huippusuoritukseen EM-kouluratsastuksessa
Timo Uusitalo

Katso video Henri Ruosteen ja Rossettin kilpailusuorituksesta jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Henri Ruosteelta ja 11-vuotiaalta Rossettilta nähtiin hieno onnistuminen torstaina. Uusi ennätystulos 75.228% tuli Grand Prix Specialissa ja se varmisti paikan lauantain vapaaohjelmaan 15:ntenä.

Venymisestä huolimatta suoritus ei ollut kuitenkaan ihan täydellinen.

– Siinä piruetin välissä ensimmäiseen vaihtoon tuli pieni ylireagointi, samoin kuin ensimmäisenä päivänä. Loppulinjaan tuli pienemmät virheet kuin viimeksi. Totta kai ne vähän rokottavat pisteitä, myönsi Ruoste.

– Muutoin olen tyytyväinen, ennen kaikkea hevoseen, joka on aika herkkä reagoimaan kaikkeen. Tällä areenalla nimittäin riittää meteliä ja nytkin oli hälyä paljon. Tietysti kun yleisöä on paljon lehtereillä. Aurinko paistoi enemmän kuin viimeksi. Silloin on aina kivempi tehdä töitä.

Raskaan kisaviikon aikana välipäivä pitää ottaa rauhallisesti ja ladata huolella hevosen energiavarastoja.

– Ohjelma on tietty raskas, mutta hevonen on onneksi itsestään sellainen, jolla riittää aina menoa. Rossettilta harvoin loppuu virta. Tavallisesti se jaksaa hyvin monta päivää peräkkäin, kertoi Ruoste.

Grand Prix Specialin Euroopan mestaruus meni Isabell Werthille ja Bella Roselle pistein 86,520. Saksan kaksoisvoiton varmisti Dorothee Schneider ja Showtime FRH tuloksella 85,456. Pronssi meni Tanskaan, kun Cathrine Dufour onnistui hevosellaan Atterupgaards - 81,337.

Kouluratsastuksen lauantain 24.8. vapaaohjelma Areenassa klo 15.55 ja kooste TV2:ssa klo 22.

Lue lisää:

EM-kisoista verta vuotavan hevosen vuoksi hylätty huippuratsastaja järkyttyi saamastaan palautteesta: "Tämä on ollut yksi elämäni vaikeimmista päivistä"

Henri Ruoste selvitti tiensä jatkoon kouluratsastuksessa

Suosittelemme sinulle