Hyppää sisältöön

Miehittämättömän avaruusaluksen telakointi ISS:lle epäonnistui – Venäjän Fedor-robotti tviittasi: "Olen noin 153 metrin päässä tavoitteesta"

Venäjän ensimmäinen humanoidirobotti avaruudessa odottelee pääsyä kansainväliselle avaruusasemalle ainakin maanantaihin.

VIDEO: Miehittämätön avaruusalus epäonnistui telakoitumisessa ISS:lle
VIDEO: Miehittämätön avaruusalus epäonnistui telakoitumisessa ISS:lle

Venäjän torstaiaamuna laukaisema miehittämätön avaruusraketti on epäonnistunut telakoitumisessa kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Avaruusaluksen kyydissä on myös ihmisen kokoinen humanoidirobotti Fedor. Sen on määrä viettää avaruusasemalla 10 päivää, jonka aikana se oppii teknisiä avustustehtäviä astronauttien tueksi.

Avaruusalus ehti käydä vain 60 metrin päässä avaruusasemasta ennen kuin telakoitumisyritys keskeytettiin. Epäonnistumisen syyksi epäillään vikaa avaruusaseman automaattisessa telakointijärjestelmässä.

Fedorilla on omat sosiaalisen median tilinsä Twitterissä ja Instagramissa, joissa se kertoo matkan sujumisesta.

Robotti tviittasi tänään havaitsevansa hyvin kansainvälisen avaruusaseman ja ilmoitti olevansa noin 153 metrin päässä tavoitteestaan.

Normaalisti lennot ovat miehitettyjä. Nyt kyydissä ei ollut ihmisiä, koska laukaisussa testattiin myös uutta pelastusjärjestelmää.

Soyuz MS-14 -aluksen telakoitumista yritetään uudelleen maanantaiaamuna.

Lue myös:

Venäjä laukaisi avaruusasemalle robonautin – Katso, miltä näyttää Fedor, Venäjän ensimmäinen humanoidirobotti avaruudessa

Suosittelemme sinulle