Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pukki-huuma yltyy tappiosta huolimatta – Norwichin päävalmentajaa suomalaisen onnistumiset eivät lämmittäneet: "En ole kiinnostunut maalipörssistä"

Teemu Pukki nousi jälleen kuumaksi puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa ympäri maailman.

Teemu Pukki
Teemu Pukki oli tehokkaalla pelipäällä Chelseaa vastaan, mutta Norwich hävisi lopulta 2–3. Kuva: Getty Images
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Teemu Pukki esiintyi jälleen tehokkaasti jalkapallon Englannin Valioliigassa. Suomalainen teki maalin ja syötti toisen, mutta Norwich hävisi kotikentällään Chelsealle 2–3.

Norwichin päävalmentajalta Daniel Farkelta kysyttiin Pukin maalitehtailusta Chelsea-ottelun jälkeen. Saksalainen keskittyy mielummin koko joukkueen suorituksiin kuin yksittäisen pelaajan onnistumisiin.

– En ole kiinnostunut maalipörssistä, olen kiinnostunut pisteistä. Teemu Pukki pelaa loistavasti, mutta haluamme voittaa. Aiomme pitää kiinni periaatteistamme. Haluamme olla hyökkäävä joukkue ja niin aiomme myös jatkaa, Farke sanoi BBC:n mukaan.

Valioliigan maalipörssissä itselleen kärkisijan ottanut Pukki on ollut menneellä viikolla vahvasti esillä eri medioissa ympäri maailman. Vauhti tuntuu vain kiihtyvän, sillä suomalaisen vakuuttavia esityksiä ovat kehuneet monet kansainvälisesti tunnetut jalkapalloihmiset.

Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjälegenda Gary Lineker jakoi Pukille kunniaa ja ällisteli tämän ennätyksellistä maalitahtia Twitterissä.

– Viisi maalia kahdessa ja puolessa ottelussa. Ei ollenkaan huono alku uralle Valioliigassa, nykyään BBC:llä jalkapallolähetysten juontajana toimiva Lineker kirjoitti puoliajalla.

Maailman suurimpiin jalkapallolehtiin kuuluva FourFourTwo puolestaan oli jo jakamassa Pukille leikillään maailman parhaalle pelaajalle jaettavaa Kultaista palloa.

– Antakaa Pukille jo Kultainen pallo, lehden Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Myös Pukin nimestä on väännetty jos jonkinlaista juttua. Englannin kielellä Pukin nimi kääntyy muotoon goat. Lempinimeä The Billy Goats kantava englantilainen alasarjaseura Caversham United huomasi asian ja otti siitä kaiken irti sosiaalisessa mediassa. Käännöksen varmistamiseksi Caversham twiittasi Pukin entiselle seuralle HJK:lle.

HJK:n vastaus antoi englantilaisseuralle lisää aihetta riemuun: Suomen kielessä sanaa pukki käytetään myös joulupukista puhuttaessa.

Pukki ja Norwich jatkavat kauttaan Valioliigassa ensi lauantaina. Joukkue matkaa Lontooseen West Hamin vieraaksi.

Lue myös:

Jälleen liekehtinyt Pukki kommentoi Viasatilla Valioliigan ennätystään: "Ymmärrän sen vasta myöhemmin"

Teemu Pukin uskomaton vire jatkuu: maalisyöttö ja kauden viides maali – sivusi Valioliigan historiaa!

Ilmiömäinen Teemu Pukki sai brittitoimittajan matkustamaan Suomeen – oivalsi, miksi Pukki loistaa Valioliigassa: "Monet asiat tuntuvat nyt selviltä"

Suosittelemme