Rikkaiden teollisuusmaiden johtajat kokoontuivat eilen lauantaina Ranskan Biarritziin. Neuvottelujen päätteeksi johtajat siirtyivät vuonna 1834 rakennettuun Phare de Biarritz -majakkaan nauttimaan illallista.
Majakkaravintolassa he saivat syödäkseen Baskimaan paikallisherkkuja, joiden valmistusta oli johtanut huippukokki Cedric Bachade. Ruokailusta kertoo esimerkiksi saksalainen Focus-lehti (siirryt toiseen palveluun).
Luonnonsuojelujärjestöt kiinnittivät heti huomiota illallisen pääruokaan, joka oli sinievätonnikalasta valmistettua muhennosta.
Kalan olivat pyytäneet läheisen Saint-Jean-de-Luzin kalastajakylän kalastajat.
Atlantin sinievätonnikala (Thunnus Thynnus) on Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n luokituksen mukaan erittäin uhanalainen (siirryt toiseen palveluun).
Luonnonsuojelujärjestö WWF:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) sinievätonnikalaa elää Atlantissa, Välimeressä ja Eteläisellä Tyynellämerellä. Näistä Atlantin kanta on ylikalastuksen vuoksi kaikkein vaikeimmassa tilanteessa.
Lue lisää: