Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Roman Eremenko olisi kelvannut Markku Kanervalle – tällä miehityksellä Huuhkajat kohtaa yhden päävastustajistaan ensi viikolla

Ratinan stadionin nurmi ei huolestuta Markku Kanervaa.

Markku Kanerva
Suomen päävalmentaja Markku Kanerva. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt Huuhkajien joukkueen ensi viikon EM-kotikarsintaotteluihin Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

Huuhkajat kohtaa Kreikan Ratinan stadionilla Tampereella torstaina 5.9. kello 21.45 ja Italian niin ikään Ratinassa sunnuntaina 8.9. kello 21.45.

Viime viikon lopussa selvisi, että Roman Eremenkoa ei nähdä Suomen EM-karsintaryhmässä. Kanerva kertoi viime perjantaina Eremenkon ratkaisusta Palloliiton Huucast-podcastissa.

– Neuvottelimme ja keskustelimme Roman Eremenkon tilanteesta. Olen seurannut, miten hän on pelannut Rostovissa. Hän antoi niin hyviä näyttöjä, että olisin ottanut hänet joukkueeseen. Hän olisi pelitaidoillaan tuonut joukkueeseen erilaisen taktisen vaihtoehdon. Hän kieltäytyi - tapaus on loppuun käsitelty näiden karsintojen osalta, Kanerva kommentoi Yle Urheilulle.

Roman Eremenko
Huuhkajista pitkään sivussa ollut Eremenko on pelannut Venäjän pääsarjassa vuodesta 2011. Kuva: Matti Raivio / AOP

Eremenko vapautui kokaiinikärystä saamastaan kahden vuoden pelikiellosta viime syksynä, mutta ei ole esiintynyt sen jälkeen maajoukkueessa. Kanerva ei ole edes ajatellut, että Eremenkon kokaiinikäry olisi kiusallinen maajoukkueelle.

– Hän on rangaistuksensa kärsinyt. Hänen valintansa perustui pelkästään hänen antamiinsa näyttöihin. Olen pettynyt, että hän ei ole mukana.

Kanerva olisi halunnut nähdä Leverkusen-hyökkääjä Joel Pohjanpalon ryhmityksessään, mutta hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Muuten Kanerva on tyytyväinen miehitykseensä.

Suomi on lohkossaan neljän kierroksen jälkeen Italian jälkeen toisena. Huuhkajat on kärsinyt neljän ensimmäisen ottelun aikana vain yhden tappion. Suomi aloitti EM-karsinnat 0–2-tappiolla Italialle, mutta on sen jälkeen napannut 2–0-voitot Armeniasta, Bosnia-Hertsegovinasta ja Liechtensteinista.

Kreikka yksi päävastustajista

Kanerva tietää, että ensi viikolla Ratinassa on vastassa kovat joukkueet.

– Molemmilla joukkueilla on kovia kavereita paperilla. Siellä on paljon pelaajia, jotka pelaavat Euroopan huippusarjoissa, Kanerva tiesi.

Kreikka on karsintalohkon taulukossa vasta neljäntenä, viiden pisteen päässä Suomesta. Voitto Kreikasta nostaisi Huuhkajien osakkeita huomattavasti.

– Olemme kyenneet kaatamaan Kreikan pariin kertaan viime vuosina. Karsinnat ovat Kreikka-pelin jälkeen puolivälissä, mutta joukkue on yksi päävastustajistamme, Kanerva totesi.

Kehnon EM-karsintamenestyksen takia Kreikalla on uusi päävalmentaja Suomi-peliin. Kanerva arvelee, että Kreikka pelaa Tampereella 4–3–3-ryhmityksellä.

– Vähän jää arvailtavaksi, mitä Kreikan uusi päävalmentaja keksii päämme menoksi. En usko kuitenkaan, että hän tekee tässä lyhyessä valmistautumisajassa suuria muutoksia.

Neljä pistettä maistuisi Kanervalle

Italia on J-lohkon selvä ennakkosuosikki.

– Heidän joukkue on täynnä maailmanluokan pelaajia. Saimme karsintojen avausottelussa hyvää tietoa siitä, miten voimme pärjätä heitä vastaan.

Kanervan mukaan joukkueen tavoitteena on aina voitto, mutta hän olisi tyytyväinen voittoon ja tasapeliin.

– Jos joku tulisi tarjoamaan neljää pistettä noista otteluista, niin kyllä ottaisin ne.

Ratinan stadionin nurmi ei huolestuta päävalmentajaa

Ratinan stadionin nurmi vaihdettiin ennen Huuhkajien EM-karsintapelejä Kreikkaa ja Italiaa vastaan. Nurmi tuhoutui saksalaisyhtye Rammsteinin keikoillaan käyttämien alumiinilevyjen takia, ja vielä viime viikonloppuna Ratinassa järjestettiin Blockfest-tapahtuma.

– En ole ollenkaan huolissani. Sen mitä olen asiantuntijoilta kuullut, voin olla huojentunut. Luotan siihen, että se porukka, joka on laittanut kenttää kuntoon, osaa asiansa.

Huuhkajat Kreikkaa ja Italiaa vastaan:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers
Paulus Arajuuri, Brøndby IF
Albin Granlund, Örebro SK
Jere Uronen, KRC Genk
Juha Pirinen, Tromsø IL
Jukka Raitala, Montreal Impact
Leo Väisänen, FC Den Bosch
Sauli Väisänen, AC Chievo Verona
Joona Toivio, BK Häcken
Joni Kauko, Esbjerg fB
Rasmus Schüller, Minnesota United
Glen Kamara, Rangers FC
Simon Skrabb, IFK Norrköping
Lassi Lappalainen, Montreal Impact
Tim Sparv, FC Midtjylland
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Jasse Tuominen, Bate Borissov
Robin Lod, Minnesota United
Teemu Pukki, Norwich City FC
Petteri Forsell, HJK
Rasmus Karjalainen, Fortuna Sittard
Fredrik Jensen, FC Augsburg

Lue myös:

Roman Eremenko ei pelaa tärkeissä EM-karsintaotteluissa – kieltäytyi pitkän pohdinnan jälkeen

Rammsteinin keikat tuhosivat Ratinan nurmen – Huuhkajien pelialusta vaihdetaan hollantilaiseen siirtonurmeen pikavauhdilla

Suosittelemme