Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Teemu Pukki on hurja ase Huuhkajien tärkeisiin karsintapeleihin – Markku Kanerva toivoo Norwichin valmentajalta lepoaikaa tulikuumalle suomalaiskärjelle

Teemu Pukilta odotetaan jälleen maaleja, kun Huuhkajat kohtaa Kreikan ja Italian EM-karsintaotteluissa ensi viikolla.

Teemu Pukki
Kuva: AOP
Sakari Lund,
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva saa yhden Euroopan puhutuimmista pelaajista joukkueeseensa, kun Huuhkajat kohtaa ensi viikolla tärkeissä EM-karsintaotteluissa Kreikan ja Italian. Norwichin Teemu Pukki on aloittanut Englannin Valioliigan uskomattomalla tavalla iskemällä viisi maalia kolmessa ensimmäisessä pelissä.

– Olen ilolla seurannut Temen onnistumisia. Aivan huikeata! Norwichilla on vielä pari peliä ennen meidän kokoontumistamme, täytyy toivoa, että hän pysyy terveenä. Olisi hienoa, että maaliputki jatkuisi seurajoukkueessa ja ennen kaikkea maajoukkueessa, Kanerva sanoi Yle Urheilulle.

Norwich kohtaa tiistaina liigacupissa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Kakkosliigassa pelaavan Crawley Townin. Kanervan toiveissa olisi, että Pukki saisi huilata sen pelin.

– Norwichilla on tiukka ohjelma. Valmentaja Daniel Farke tietää myös, että meillä on kaksi vaativaa peliä edessä ja Norwichilla on taas 14. syyskuuta vastassa Manchester City. Temeä täytyy jossain vaiheessa lepuuttaa ja tiistain peli olisi mielestäni hyvä paikka.

Kanerva ei lähde veikkaamaan montako maalia Pukki tekee Valioliigassa, mutta uskoo siihen, että jos Pukki pysyy terveenä, Mikael Forssellin ennätys (17 maalia kaudella 2003–2004) voi mennä rikki.

On kaikki edellytykset siihen, että Pukin hurja vire seurajoukkueessa heijastuu tälläkin kertaa maajoukkueeseen.

– Norwichin ja maajoukkueen pelitavoissa on eroavaisuuksia, mutta kuitenkin aika paljon myös samanlaisuuksia. Norwich satsaa paljon tehokkaisiin vastahyökkäyksiin, jolloin Pukin vahvuudet pääsevät hyvin esille. Maajoukkueessa on ihan sama tilanne. Hänen itseluottamuksensa on ainakin katossa, Kanerva sanoi.

Muutkin Huuhkaja-pelaajat Pukin lisäksi ovat onnistuneet seurajoukkueissaan hyvin. Jesse Joronen torjui sunnuntaina ensimmäisessä Serie A -ottelussaan Brescian maalilla nollapelin. Myös Glen Kamara on saanut vastuuta Skotlannin liigassa.

– Ne lämmittävät mieltä ja luovat paremman pohjaan koviin karsintapeleihin. Totta kai ne vaikuttavat myös minun valintoihini, Kanerva totesi.

Lue myös:

Roman Eremenko olisi kelvannut Markku Kanervalle – tällä miehityksellä Huuhkajat kohtaa yhden päävastustajistaan ensi viikolla

Pukki-huuma yltyy tappiosta huolimatta – Norwichin päävalmentajaa suomalaisen onnistumiset eivät lämmittäneet: "En ole kiinnostunut maalipörssistä"

Jälleen liekehtinyt Pukki kommentoi Viasatilla Valioliigan ennätystään: "Ymmärrän sen vasta myöhemmin"

Teemu Pukin uskomaton vire jatkuu: maalisyöttö ja kauden viides maali – sivusi Valioliigan historiaa!

Suosittelemme