Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaalla lähdetään karhujahtiin, kun uusi havainto saadaan – Kannuksessa karhun kynsiin joutunut metsästäjä toipuu hyvin

Keski-Pohjanmaalla on käyttämättä vielä neljä karhun kaatolupaa.

Karhun kynnet.
Kuva: Anu Rummukainen / Yle
Ari Vihanta

Kannuksessa metsästäjää raadellut karhu on toistaiseksi ainoa tällä jahtikaudella maakunnassa saaliiksi saatu karhu. Keski-Pohjanmaalle myönnettiin tälle vuodelle viisi lupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen. Keski-Pohjanmaalla aiotaan jatkaa karhunpyyntiä heti, kun seuraava karhuhavainto saadaan.

Metsästäjän loukkaantumiseen johtaneen jahdin päällikkönä toiminut Risto Rajala sanoo, että tällä hetkellä on vaikea arvioida, vaikuttaako Kannuksen tapaus metsästäjien innokkuuteen lähteä jahtiin.

Heti onnettomuuden jälkeen metsästysseurat kertoivat jatkavansa metsästystä, kun tapahtuneen jälkeen on vedetty henkeä ja käyty ohjeistuksia vielä kerran läpi.

Loukkaantunut metsästäjä toipuu hyvin ja hänet kotiutetaan Rajalan tietojen mukaan todennäköisesti tänään sairaalasta.

Keski-Pohjanmaan viisi pyyntilupaa jakautuvat kolmelle alueelle. Lestijärvi–Reisjärvi-alueella saa kaataa kaksi karhua ja Kaustinen–Veteli–Perho–Halsua-alueelle tuli niin ikään kaksi lupaa. Lisäksi Kannus–Toholampi–Kälviä-alueell yksi pyyntilupa.

Viime vuonna Keski-Pohjanmaalle myönnettiin seitsemän lupaa, ja saaliiksi saatiin neljä karhua.

Lue lisää:

Haavoittunut karhu raateli metsästäjää Kannuksessa – "Tilanne on hengenvaarallinen ja vaatii nopeita reaktioita ja hyviä hermoja"

Suosittelemme sinulle