Hyppää sisältöön

Remedyn Control-peliä hehkutetaan ensiarvioissa: "Vuoden nautittavimpia action-pelejä"

Tiistaina maailman pelimarkkinoilla julkaistava peli on suomalaisen Remedyn uusin miljoonaponnistus.

Controlin päähahmo Jesse Faden, jota peliin on näytellyt Kauniit ja rohkeat -tähti Courtney Hope. Kuva: Remedy
Ville Vedenpää

Control-pelin ensimmäiset arvostelut julkaistiin maanantaina iltapäivällä. Pelialan suurimmissa medioissa suomalaisen Remedyn peli on saanut osakseen pääosin kehuja.

Kiitosta tulee pelin vinksahtaneesta maailmasta sekä siitä, että pelissä on räiskinnän lisäksi yliluonnollisia supervoimia, kuten telekinesiaa ja levitointia. Kritiikkiä tulee sen sijaan pelin töksähtävästä lopusta.

Remedyn Control-pelissä liikutaan surrealistisessa maailmassa, jota on verrattu David Lynchin tv-sarjoihin ja elokuviin. Kuva: Remedy

IGN-pelimedian Jonathon Dornbush toivoo Controlin pelattuaan, että Remedy tekisi enemmänkin pelejä. Hän kehuu arviossaan (siirryt toiseen palveluun) pelin paranormaalia maailmaa, joka imaisee mukaansa. Dornbush pitää pelin käsikirjoitusta ja erityisesti sen sivujuonteita onnistuneina. Pelikokemuksen tekee arvioijan mukaan nautinnolliseksi yliluonnollisten voimien käyttäminen.

PC Gamerin James Davenport antaa Controlille arvioksi (siirryt toiseen palveluun) 88/100. Hänen mielestään peli on Remedyn oudoin, mutta juuri se tekee siitä kiehtovan. Arviossa tulee kritiikkiä liian ohueksi jäävästä päähenkilöstä sekä tarinan liian nopeasta lopusta.

Martti Suosalo näyttelee yhtä Control-pelin hahmoista. Hän esittää suomalaista talonmiestä, joka sutkauttelee suomalaisia sanontoja rallienglannilla. Kuva: Remedy Entertainment

"Peli josta puhutaan sukupolvien ajan". Näin hehkuttaa puolestaan Gamesradar-sivuston Sam Loveridge. Hän antaa pelille (siirryt toiseen palveluun) 4,5 tähteä. Hänen mielestään Controllissa pelaaja on kuin keskellä jännittävää tv-sarjaa. Kehuja tulee myös uniikista pelaamisympäristöstä, ilmiömäisistä henkilöistä ja suoranaisesta hulluudesta. Hän antaa pelille 4,5 tähteä. Loveridgen ainoa kritiikki koskee pelin loppua. Se päättyy kuin seinään ja tuntuu siksi viimeistelemättömältä.

Metro-julkaisun brittiläisessä arviossa (siirryt toiseen palveluun) Control saa pisteet 8/10. Peliä pidetään yhtenä tämän vuoden nautinnollisimmista action-peleistä. Arviossa ihastellaan kaikkien aikojen parasta telekinesian käyttöä pelissä. Miinusta tulee esimerkiksi puolitiehen jääneestä juonen ja henkilöiden kehittelystä.

Control-pelissä käytetään perinteisten aseiden lisäksi yliluonnollisia kykyjä kuten telekinesiaa. Kuva: Remedy Entertainment

Control-peliä hehkutetaan myös kotimaisilla pelisivustoilla. Mikrobitin Jori Virtanen kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että peli on yksi tämän vuoden tapauksista sekä merkkiteos, jota tullaan jäljittelemään. Muropaketin Ilari Hauhian mielestä (siirryt toiseen palveluun) Control on viiden tähden täysosuma, jota ei malta laskea käsistään. Konsolifin-sivuston Jaakko Herranen sen sijaan pitää peliä (siirryt toiseen palveluun) Remedyn ensimmäisenä hutilaukauksena, joka ei yllä pelitalon aiempien tuotosten rinnalle.

Lue lisää:

Remedyn Control on vuoden suurimpia kotimaisia kulttuurituotteita – ylittääkö peli odotukset vai ajaako se tekijänsä talousahdinkoon?

Martti Suosalo näyttelee hahmoa Remedyn uudessa pelissä: "Kun mä kotona kerroin lapsille meneväni tämmöiseen, niin ne oli ihan että etkä!"

Pelit ovat jo niin realistisia, että ne tarvitsevat omat vaatesuunnittelijansa: Näin Heli Salomaa puki Remedyn odotetun Control-pelin hahmot

Suosittelemme sinulle