Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Jehovan todistajien valtakunnansalin tuhopoltosta epäilty vangittu – teon motiivina ilmeisesti seurakunnan jäsenen pahat puheet

Epäilty mies tunnusti aikaisemmin poliisille sytyttäneensä Jehovan todistajien valtakunnansalin Pöytyän Yläneellä.

Jehovan todistajien valtakunnansalista Pöytyällä jäi vain seinät pystyyn.
Jehovan todistajien valtakunnansalista Pöytyällä jäi vain seinät pystyyn. Kuva: Minna Rosvall / Yle
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Pöytyän Yläneellä Jehovan todistajien valtakunnansalin sytyttänyt keski-ikäinen mies on vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina epäiltynä törkeästä tuhotyöstä ja törkeästä tuhotyön yrityksestä.

Asian vahvistaa Ylelle Lounais-Suomen poliisilaitokselta tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio.

Poliisi oli ottanut keski-ikäisen miehen jo aikaisemmin kiinni ja tiedotti viime lauantaina, että mies on tunnustanut sytyttäneensä tulipalon ja myös viikkoa aikaisemmin yrityksen sytyttää tulipalo samaisessa rakennuksessa. Tulipalo tuhosi Jehovan todistajien valtakunnansalin varhain perjantaiaamuna.

Poliisi kertoo päässeensä epäillyn jäljille, kun seurakuntaan kuulunut henkilö otti yhteyttä ja kertoi, että mies oli pahoinpidellyt hänet aikaisemmin. Poliisin mukaan epäilty ei ole uhkaillut seurakuntaa aikaisemmin, mutta on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista. Häntä epäillään myös seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Poliisin tiedotteen mukaan tulipalon sytyttämisen motiiviksi epäilty on kertonut, että seurakunnan jäsen on puhunut hänestä pahaa ja levitellyt perättömiä tietoja.

Eurasta kotoisin oleva mies on seurakunnan entinen jäsen. Hän erosi seurakunnasta vuosia sitten.

Lue lisää:

Mies tunnusti sytyttäneensä Jehovan todistajien valtakunnansalin Yläneellä

Viime yönä palanutta valtakunnansalia yritettiin polttaa jo viikonloppuna Pöytyällä – poliisi ottanut yhden kiinni, seurakuntalaiset apeina

Suosittelemme sinulle