Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

EM-unelma jatkopaikasta elää! Lentisnaiset taistelivat voiton Ranskasta

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen toiveet jatkopaikasta lentopallon EM-kisoissa elävät yhä. Suomi voitti Ranskan Turkissa pelatussa alkulohkon ottelussa 3–1.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi otti elintärkeän voiton EM-kisojen alkulohkossa, kun se kukisti Ranskan 3–1 (25–21, 25–14, 22–25, 25–18). Tämä oli Suomen naisten EM-historian toinen voitto, sillä ensimmäinen voitto oli Länsi-Saksasta vuodelta 1977. Helpolla voitto ei kuitenkaan tullut, sillä kahden hyvän erän jälkeen Suomi hukkasi peliotteensa.

Suomi oli ensimmäisessä erässä vakuuttava, eikä pelaajissa näkynyt paineita pakkovoitosta. Ranska sen sijaan oli erän alussa nukuksissa ja Suomi käytti tämän hyväkseen. Se käänsi taistelupallot itselleen ja karkasi helpohkosti kuuden pisteen johtoon erän puolivälissä.

Ensimmäisessä erässä peräti seitsemän pistettä ilman virheitä takoneen hakkuri Piia Korhosen käsi kävi kuumana, eikä Ranska pystynyt häntä pysäyttämään. Kun Ranska vielä teki tärkeissä palloissa virheitä, vei ensimmäisen erän 25–21.

Toisessa erässä Korhonen jatkoi mainiota pistetehtailuaan ja sai hyvää tulitukea jo Kreikka-ottelussa loistaneelta Salla Karhulta. Ranskan valmentaja Emile Rousseaux yritti puhaltaa joukkueeseensa intoa, kun Suomi karkasi siltä erän puolivälissä, mutta tästä ei ollut apua.

Turnauksen aikana avauskokoonpanopaikan itselleen ottanut Karhu syötti erän loppupuolella kaksi ässää ja tällä syöttövuorolla Suomi takoi helppoja sekä näyttäviä pisteitä Ranskan kenttään. Suomi suorastaan jyräsi erävoittoon pistein 25–14.

Ranska ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan ja vaihdot piristivät joukkueen peliä kolmannessa erässä. Suomen peliote ei kestänyt ja pelaajat sortuivat helppoihin hyökkäysvirheisiin. Suomen puolustus oli helisemässä etenkin hakkuri Lucille Gicquelin kanssa ja vaikka Karhu pystyi nostamaan Suomen mukaan ajoittain taistelemaan, päätti Ranskan Léandra Olinga-Andelan ässäsyöttö erän 25–22.

Ranskan hyvä vire jatkui myös neljännen erän alussa, vaikka Gicquel ei enää pystynytkään yhtä terävään peliin kuin aiemmin. Suomi pystyi kuitenkin nousemaan Karhun ja Roosa Laakkosen tärkeillä pisteillä tasoihin ja johtoon 16–15. Onnistumiset vapauttivat Suomen peliä ja se pystyi kääntämään pelin itselleen ratkaisevasti.

Korhosen ässäsyötöllä Suomi sai erä- ja ottelupallon ja Suvi Kokkosen lyönnillä se päättyi Suomelle 25–18.

Suomi nousi voitollaan A-lohkossa Ranskan ja Bulgarian edelle neljänneksi, kun neljä joukkuetta pääsee jatkopeleihin. Suomi pelaa torstaina viimeisen ottelunsa Bulgariaa vastaan, joka pelaa tänä iltana Kreikkaa vastaan.

Lue myös:

Voittoa villisti tuulettanut päävalmentaja Kangasniemi antoi tunnustuksen Suomen joukkuepelille – "Meillä ei ole tähtipelaajia, silloin pitää pystyä pelaamaan joukkueena

Juhlakalu-Alangolla oli helppo passata, kun hyökkääjien käsi kävi kuumana Ranska-voitossa – "Jos jollakin on heikkoa, niin toinen auttaa"

Suosittelemme