Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Juhlakalu-Alangolla oli helppo passata, kun hyökkääjien käsi kävi kuumana Ranska-voitossa – "Jos jollakin on heikkoa, niin toinen auttaa"

Kaisa Alanko juhlisti sadatta maaotteluaan historiallisella voitolla EM-turnauksessa.

Suomen passari Kaisa Alanko
Passari Kaisa Alanko oli Suomen joukkueen parhaimmistoa Ranska-ottelussa. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Petri Sjöblom,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten lentopallomaajoukkue otti historiallisen voiton EM-turnauksessa, kun se kukisti Ranskan. Edellisen kerran Suomi on voittanut naisten EM-kisoissa vuonna 1977, ja tuo Länsi-Saksa-voitto oli ollut tähän mennessä Suomen ainoa voitto.

Ranskaa vastaan Suomi onnistui kolmannen erän notkahduksesta huolimatta täysipainoiseen esitykseen. Yhtenä voiton avaintekijöistä oli loisto-ottelun pelannut passari Kaisa Alanko, joka pelasi jo 100. maaottelunsa.

– Meillä säilyi pelirohkeus kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa tuli pieni notkahdus, kun meiltä puuttui energiaa, mutta neljänteen saimme taas rohkeutta ja aggressiivisuutta kehiin, Alanko kehui joukkuettaan Yle Urheilulle.

Alangon mukaan hänen oli helppo jaella passeja, kun kentältä löytyi ratkaisijoita enemmänkin ja hyökkääjillä kävi käsi kuumana. Kahdessa ensimmäisessä erässä hakkuri Piia Korhonen oli kentän kuningatar, mutta kun hänen pistetahtinsa hiipui, löytyi tarvittavat tehot Salla Karhulta, Roosa Laakkoselta ja Suvi Kokkoselta.

Karhu olikin Suomen paras pistenainen 19 pisteellään, Kokkonen paukutteli 14 pistettä ja Laakkonen sekä Korhonen 13 pistettä.

– Tämä on joukkuepeliä. Jos jollakin on heikkoa, niin toinen auttaa ja kaikki autetaan toisiamme, Alanko sanoi ja samaa mieltä oli Korhonenkin.

– Tänään ei ollut todellakaan minun päiväni, mutta ei se haittaa, koska tämä on joukkuepeli!

Korhosen mielestä Suomen joukkueen tahto voittaa ja hyvä syöttöpeli olivat ratkaisevia ottelussa. Pelaajat myönsivätkin, etteivät he heti ottelun jälkeen vielä ymmärtäneetkään, miten tärkeän voiton olivat ottaneet.

– Tämä on ihan huikea voitto. Ensimmäinen voitto täällä, joten se merkitsee tosi paljon. Hetken tässä pystyy juhlimaan, mutta sitten täytyy jo keskittyä seuraavaan peliin, Korhonen totesi.

Lue myös:

EM-unelma jatkopaikasta elää! Lentisnaiset taistelivat voiton Ranskasta

Voittoa villisti tuulettanut päävalmentaja Kangasniemi antoi tunnustuksen Suomen joukkuepelille – "Meillä ei ole tähtipelaajia, silloin pitää pystyä pelaamaan joukkueena

Suosittelemme