Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Voittoa villisti tuulettanut päävalmentaja Kangasniemi antoi tunnustuksen Suomen joukkuepelille – "Meillä ei ole tähtipelaajia, silloin pitää pystyä pelaamaan joukkueena

Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemen mukaan Suomen joukkue pelasi Ranskaa vastaan samalla tasolla kuin aikaisemmissakin otteluissa.

Piia Korhonen
Piia Korhonen oli Suomen joukkueen parhaita pistenaisia ja hyvässä vireessä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä Ranskaa vastaan. Kuva: AOP / European Pressphoto Agency EPA
Petri Sjöblom,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Suvi Kokkonen iski ratkaisevan lyöntinsä Ranskan kenttään, tuuletti päävalmentaja Tapio Kangasniemi villisti kentän laidalla. Suomi oli tehnyt sen, mitä siltä odotettiinkin: se oli kaatanut Ranskan ja joukkueen unelma EM-kisojen jatkopaikasta elää vielä vahvasti.

Suomen joukkue hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta notkahti kolmannessa erässä. Neljännessä erässä se nousi voittoon, vaikka oli ajoittain tappioasemassa. Joukkueesta jokainen pelaaja onnistui niin tilastollisesti kuin pelillisestikin, vaikka ailahteluakin tuli.

– Tämä on joukkue isolla J:llä. Kaikki tietävät, että meillä ei ole tähtipelaajia, jotka pystyvät tekemään 25 pinnaa. Jollain muulla joukkueella voi olla, mutta meillä ei ole ja silloin pitää pystyä pelaamaan joukkueena, Kangasniemi sanoi Yle Urheilulle.

Hänen mukaansa joukkueelta löytyy vaihtokulmastakin pelaajia, jotka ovat aina valmiina hyppäämään kehään ja pelaamaan oman ruutunsa.

Roosa Koskelo
Libero Roosa Koskelon onnistunut puolustuspelaaminen oli Suomen joukkueen voiton avaimia. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Suomi onnistui Ranskaa vastaan hyvin vastaanottopelissään sekä puolustuksessaan libero Roosa Koskelon johdolla. Kangasniemen mielestä Suomi pelasi samalla tasolla kuin mitä se oli pelannut edellisissä otteluissakin, vaikka tuolloin ei voittoja ollut irronnut.

– En ole nähnyt tilastoja, mutta tulostaulu tykkää tuosta pelistä. Olimme tosi hyviä neljännen erän lopussa ja pystyimme pitämään palloista kiinni. Saimme tarvittavaa syöttöputkea ja muutaman tarvittavan vaimennuksen torjunnalla, hän kehaisi.

Vaikka Kangasniemi eli ottelun aikana vahvasti mukana ja tuuletteli ajoittain isostikin, oli hän ottelun jälkeen jo varsin tyyni. Hän katsoi tyytyväisenä joukkueen pelaajien juhlintaa.

– Jos joku tuon on ansainnut, niin he. Huomenna on välipäivä, mutta aika nopeasti suunnataan jo seuraavaan koitokseen. Tämä on huippu-urheilua. Ei näihin saa jäädä kiinni liian kauaksi aikaa. Toki tänä iltana voi vähän nauttia, Kangasniemi sanoi hymyn kare huulillaan.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan torstaina Bulgarian.

Lue myös:

EM-unelma jatkopaikasta elää! Lentisnaiset taistelivat voiton Ranskasta

Juhlakalu-Alangolla oli helppo passata, kun hyökkääjien käsi kävi kuumana Ranska-voitossa – "Jos jollakin on heikkoa, niin toinen auttaa"

Suosittelemme