Hyppää sisältöön

Moottoripyöräilyn kattojärjestö vahvistaa: Kymi Ringillä ajetaan MotoGP:tä 12. heinäkuuta

Kansainvälinen moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM on julkaissut ensi kauden MotoGP-kisakalenterin.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Antti-Jussi Korhonen,
Minna Heikura

Kymi Ringin moottoriradalla Iitissä ajetaan ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan osakilpailu sunnuntaina 12. heinäkuuta ensi kesänä.

Kansainvälinen moottoripyöräilyn kattojärjestö FIM on julkaissut ensi kauden MotoGP-kisakalenterin, jossa päivämäärä on vahvistettu. Lopullisesti kisakalenteri vahvistetaan loppuvuodesta.

– Meille tämä päivämäärä ei niinkään ole yllätys. Tämä laukaisi nyt maakunnassa hotellikysynnän tuolle viikonlopulle, Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kommentoi.

Sveitsiläinen-verkkolehti ennakoi kisapäivää jo aiemmin tällä viikolla.

Lehden mukaan MotoGP-tallien kanssa on sovittu, että vuoden 2021 loppuun kilpailukalenterissa on maksimissaan 20 osakilpailua.

Kymiringillä ajettiin MotoGP-sarjan testiajoja viime viikon maanantaina ja tiistaina. Lajin kuninkuusluokan MM-sarjan urheiluoikeuksia hallitsevan Dornan urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta sanoi tuolloin Ylelle, että rata soveltuu MM-osakilpailulle.

MotoGP:n testikuljettajat antoivat kritiikkiä Kymiringin radalle elokuun testiajoissa. Erityisesti radan loppuosaa toruttiin hitaaksi. Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä kertoo, että Dorna Sports ei ole vaatinut ratayhtiötä muuttamaan Kymiringin rataprofiilia.

Töitä vielä paljon jäljellä

Kymiring Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä on jo aikaisemmin ilmoittanut, että ratayhtiö tulee investoimaan Kymiringin alueeseen seuraavan vuoden aikana noin 10 miljoonaa euroa. Suurimmat menoerät ovat keskeneräinen varikkorakennus ja rata-alueen tieinfra. Radan rakentaminen on maksanut tähän mennessä hieman alle 20 miljoonaa euroa.

28.8.2019 kello 15.47 päivitetty ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilän kommentteja.

Suosittelemme sinulle