Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Sankarihoitaja Tarja Parkatti ehdolla Lääketurvallisuuden vaikuttaja -palkinnon saajaksi

Parkatti nosti esiin Kristiinankaupugissa olleen Hoivakoti Ulrikan ongelmat.

Tarja Parkatti torilla
Tarja Parkatti sanoo jo jollakin tavalla tottuneensa siihen, että tutut ja tuntemattomat tulevat juttelemaan , taputtamaan olalle ja kiittämään "sankarihoitajaa". Kuva: Elina Kaakinen / Yle
Terhi Varjonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vanhustenhoidon ongelmat esiin nostanut karijokelainen lähihoitaja Tarja Parkatti on ehdolla Lääketurvallisuuden vaikuttajaksi. Palkinnon myöntää Mediuutiset, joka pyysi ehdokkaita palkinnon saajaksi.

Raati valitsi neljä ehdokasta finaaliin. Ensimmäistä kertaa jaettavalla palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota lääketurvallisuuteen ylipäätään. Vaikuttaja-palkinnon saaja julkistetaan syyskuun puolivälissä.

Tarja Parkatin ilmianto työpaikkansa lääkitys- ja potilasturvallisuuden puutteista johti alkuvuonna hoitokoti Ulrikan toiminnan keskeyttämiseen.

Parkatti sai keväällä Tutkivan journalismin yhdistyksen Jääraappa-palkinnon yhteiskunnallisia epäkohtia ja vääryyksiä paljastaneena tietolähteenä. Lisäksi hänet on valittu Vuoden Pohjalaiseksi ja Suupohjan Vuoden naiseksi.

Lisää aiheesta: Palkittu lähihoitaja Tarja Parkatti paljasti kristiinankaupunkilaisen hoivakodin ongelmat ja käynnisti koko hoivakotikohun: “En osannut odottaa, että asia saisi näin isot mittasuhteet”

Suosittelemme