Hyppää sisältöön

Autoilija, varaa pääkaupunkiseudulla tänään ylimääräistä aikaa liikenteeseen – Poliisi: iltapäiväruuhkassa Mannerheimintien ylittäminen "jopa mahdotonta"

EU:n epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous aiheuttaa liikennehäiriöitä erityisesti Helsingissä ja Vantaalla.

Moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä.
Kuva: Tiina Jutila / Yle
Susanna Siironen

Pääkaupunkiseudulla on tänäänkin syytä varata ylimääräistä aikaa liikenteeseen Helsingissä järjestettävän EU-kokouksen vuoksi.

EU:n epävirallinen puolustus- ja ulkoministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin erityisesti Helsingissä ja Vantaalla.

Helsingin ydinkeskustassa haittaa liikenteelle on tänään heti aamusta alkaen, kun vieraat siirtyvät kokouspaikalle Finlandia-talolle kello 7.30 ja 8.30 välillä.

Ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että kyseessä on tämän vuoden suurin EU-kokous.

– Saattueiden määrä on useita kymmeniä, kyllä se liikennevaikutus on merkittävä.

Suurimmat liikennehaitat iltapäivällä

Helsingin poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) kokousvieraiden liikkumisesta on eniten haittaa liikenteelle tänään iltapäivällä.

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä molempiin suuntiin.

Ylikomisario Jarkko Lehtinen toteaa, että iltapäiväruuhkassa pelkästään Mannerheimintien ylittämisessä pitää varautua yli tunnin jonottamiseen.

– Iltapäivällä noin kello 14 ja 17 välillä, kun saattueita menee Mannerheimintietä pitkin kumpaankin suuntaan käytännössä koko ajan, niin kyllä Mannerheimintien ylittäminen tai sitä pitkin ajaminen on erittäin hankalaa tai jopa mahdotonta, Lehtinen sanoo.

Poliisi kertoo Twitterissä, että väylät lentokentältä keskustaan ruuhkautuvat iltapäivällä erityisesti kello 11 ja 16 välillä ja keskustasta lentokentälle kello 15 ja 19 välillä. Katkoksia liikenteeseen on kuitenkin odotettavissa Finlandia-talon ja lentokentän välillä kumpaankin suuntaan aamukymmenestä aina puoleenyöhön saakka.

Poliisi kehottaakin autoilijoita suosimaan tänään Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä.

Lisäksi bussit eivät kulje Mannerheimintietä Oopperalta etelään päin tänä- ja huomisaamuna. Elielinaukiolta normaalisti kulkeva bussit liikennöivät Mäntymäen kentältä molempina aamuina kello 7.30 ja 8.30 välillä.

Raitiovaunut kuitenkin kulkevat normaalisti.

Suosittelemme sinulle