Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Lentisnaisten taistelu ei riittänyt EM-jatkopaikkaan – Bulgarian leveä hyökkäysarsenaali oli myrkkyä Suomen puolustukselle

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen taival EM-turnauksessa päättyi alkulohkoon. Suomi hävisi Bulgarialle suoraan 0–3.

Katso video kuvaa klikkaamalla.
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen joukkueen tavoite jatkopaikasta ei toteutunut EM-turnauksessa, kun se hävisi viimeisen alkulohkon ottelunsa Bulgarialle 0–3 (14–25, 21–25, 19–25). Bulgaria sijoittuu voittonsa ansiosta lohkon kolmoseksi ja jatkaa turnausta, kun taas Suomi joutuu kotimatkalle.

Ailahtelevasti turnauksessa pelannut Bulgaria oli ottelun ennakkosuosikki ja osoitti heti ensimmäisessä erässä olevansa juuri niin kova hyökkäysjoukkue kuin mitä odotettiinkin. Suomen vastaanotto ja puolustus eivät saaneet kuriin Bulgarian hyökkäyksiä, ja etenkin niin kutsutut satasen hyökkäykset olivat Suomen torjunnalle myrkkyä.

Edellisissä peleissä hyvin pelannut Salla Karhu jatkoi hyvää hyökkäysvirettään ja hänen monipuoliset ratkaisunsa pitivät Bulgarian puolustusta ajoittain varpaillaan erän alussa. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Bulgaria repäisi erän puolivälissä reilun johdon ja vei erän 20 minuutissa 25–14,

Toisessa erässä Suomi pystyi kääntämään taistelupalloja paremmin edukseen, libero Roosa Koskelo ehti välillä joka paikkaan ja hakkuri Piia Korhonen sai lyöntinsä kohdilleen. Vaikka Bulgaria oli kuskin paikalla, oli Suomella jopa paikkansa tasoittaa peli 15–15:een.

Bulgarian leveä hyökkäysarsenaali kuritti kuitenkin pienistäkin virheistä. Loppuratkaisuissa kokenut arvokisakävijä Bulgaria oli tarkempi ja vei erän 25–21.

Suomi sai kolmanteen erään loistoalun ja etenkin Suvi Kokkosen lyönnit toivat tärkeitä pisteitä. Bulgaria pystyi nousemaan neljällä perättäisellä pisteellä takaisin peliin. Suomen 6–1-johto vaihtui jälleen takaa-ajoasemaan.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi haki vaihdoilla uutta nousua ja muun muassa joukkueen nestori, 39-vuotias Saara Esko lämpeni erän loppua kohti. Bulgaria käänsi erän lopun tärkeät pisteet itselleen ja vei sen 25–19.

Suomen parhaat pistenaiset olivat ottelussa 15 (+12) pistettä tehnyt Piia Korhonen ja 13 pistettä (+6) viimeistellyt Suvi Kokkonen. Bulgarian joukkueessa pisteitä nakuttivat juuri ne pelaajat, joilta niitä odotettiinkin: Nasya Dimitrova nakutti 11 pistettä (+10), Elitsa Vasileva 10 pistettä (+7), Mira Todorova sekä Gergana Dimitrova 9 pistettä (8+).

Lue myös:

Kapteeni oli syystäkin ylpeä joukkueestaan – Suomen lentopallonaiset osoittivat kuuluvansa arvokisoihin: "Se oli pienistä jutuista kiinni, että pallo ei pomppinut meille"

Päävalmentaja Kangasniemi halusi keskittyä tappionkin hetkillä positiivisiin asioihin – "Tämä on joukkue ja joukkue pelasi tässä turnauksessa hyvin"

Suosittelemme sinulle