Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Terveys vaarassa ja työteho huono - Valtion työntekijät valittavat it-palveluistaan. Kerro kokemuksesi!

A-studio kerää kokemuksia it-palveluista valtion töissä.

Miehen kädet läppärin näppiksellä.
Kuva: AOP
Virpi Hukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tuhraantuuko valtion työntekijöiden aikaa tietotekniikan ongelmiin? Näin voi päätellä valtion eri yksiköistä julkisuuteen tulleiden viestien perusteella.

Pahimmillaan tietotekniikan ongelmat valtiolla vaarantavat virkamiesten terveyden. Liikenne- ja viestintäministeriö LVM teki kesällä 2019 tiukkasanaisen reklamaation it-palveluista Valtioneuvoston kansliaan.

Ministeriön mukaan huonosti toimivat it-järjestelmät kuormittavat ministeriön väkeä psyykkisesti. Työ keskeytyy tietoteknisten ongelmien takia yhtenään ja aikataulupaineet kasvavat entisestään. Ministeriön johto laati reklamaation sen jälkeen, kun ongelmien kurmittavuus paljastui ministeriön työterveystarkastuksessa.

Valtion työntekijä, kuulostaako tutulta? Toimivatko it-järjestelmät ja tietotekniikka todella niin huonosti, että ne vaarantavat terveytesi, työteho kärsii ja työn mielekkyys vähenee?

Myös valtiontalouden tarkastustusvirasto VTV on raportoinut valtion it-palveluiden ongelmista. Vuoden 2019 alkupuolella valmistunut tarkastus luettelee lukuisia ongelmia. It-palvelut katkeilevat, tunnusten saaminen kestää tolkuttoman pitkään, ilmoitettuja ongelmia ei koskaan korjata.

Teemme juttua aiheesta. Jos kuulostaa tutulta, kerro kokemuksesi alla olevalla lomakkeella tai sähköpostilla virpi.hukkanen@yle.fi.

Suosittelemme sinulle