Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Nilkkavammasta kärsinyt Ella Junnila palasi kilpailemaan – hyppäsi vain kaksi kertaa ja lopetti vaatimattomaan tulokseen: "Nämä ovat SM-kisat"

Ella Junnila voitti 22-vuotiaiden naisten Suomen mestaruuden tuloksella 165.

Ella Junnila
Ella Junnila voitti Suomen mestaruuden myös Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Kuva: Lauri Heino / Lehtikuva
Johannes Oikarinen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Korkeushyppääjä Ella Junnila palasi ensimmäistä kertaa kilpailuihin elokuun alun loukkaantumisen jälkeen. Junnila voitti ikäluokkansa Suomen mestaruuden yleisurheilun nuorten SM-kisoissa Porvoossa.

Nilkkavammasta toipunut Junnila hyppäsi kilpailussa vain kaksi hyppyä. 22-vuotiaiden naisten SM-kulta irtosi Junnilalle vaatimattomalla tuloksella 165. Junnilan Suomen ennätys tältä kesältä on 195.

– Nämä ovat Suomen mestaruuskisat. Halusin tulla hyppäämään, koska tämän jälkeen Suomessa ei oikeastaan ole korkeuskisoja tällä kaudella. Vaikka tämä ei ollut täysipainoinen kilpailu, tämä oli tärkeä, Junnila kertoi Yle Urheilulle.

Miksi jätit kilpailun vain kahteen hyppyyn?

– Valmentajien kanssa päätimme, että hypätään vain sen verran kuin täytyy. Halusimme tietenkin voittaa ja ajatuksena oli, että sitten kun voitto on varmistunut, lopetan kilpailun.

Tampereen Pyrintöä edustavalla Junnilalla oli kisassa vain yksi kirittäjä. Saarijärven Pullistusta edustava Minttu Rinne jäi hopealle tuloksella 160.

Luottavaisin mielin kohti MM-kisoja

Junnila jätti elokuun toisena viikonloppuna EM-joukkuekisat väliin nilkan pyörähtämisen takia.

Hän ei ole sen jälkeen kilpaillut eikä tehnyt hyppyharjoittelua. Porvoossa hän hyppäsi ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen.

– Eihän se hyppyosaaminen häviä kolmessa viikossa mihinkään. Uskalsin lähteä hyppäämään. Hyppääminen tuntui nilkassa ihan hyvältä.

Junnila on valittu yleisurheilun MM-kilpailuihin, jotka alkavat Dohassa neljän viikon kuluttua 27. syyskuuta.

– Neljä viikkoa on suhteellisen pitkä aika. Kun pääsemme takaisin kovaan harjoitteluun, uskon vahvasti, ettei nilkka tuo ongelmia.

Lue myös:

MM-kisoihin nimetyllä Ella Junnilalla nivelsidevamma – valmentaja Kilpi levollinen: "Laitetaan nilkka kuntoon Dohaan"

Nilkkansa loukannut Ella Junnila ei hätäänny uransa ensimmäisten MM-kisojen alla: "Uskon vahvasti, että siellä olen hyvässä kunnossa"

Suosittelemme