Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Maria Huntington huippuiskussa kohti MM-kisoja – teki ennätyksensä keihäässä ja voitti pika-aidoissa kultaa

Seitsenottelija Maria Huntingtonilla oli kahden mitalin päivä nuorten SM-kisoissa.

Maria Huntington Kalevan kisojen keihäässä
Maria Huntington teki elokuun alussa Kalevan kisoissa ennätyksensä seitsenottelussa. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Seitsenottelija Maria Huntington on huippukunnossa. Tuorein osoitus tästä nähtiin nuorten SM-kisoissa perjantaina Porvoossa. Huntington voitti sadan metrin aitajuoksussa 22-vuotiaiden SM-kultaa ja keihäänheitossa saman ikäluokan SM-pronssia.

Huntington, 22, teki keihäänheitossa ennätyksensä. Huntington heitti pronssia tuloksella 44,68. Hänen edellinen ennätyksensä oli 44,20, jonka hän ylitti perjantain kisassa kaksi kertaa.

– Kaikki heitot menivät yli 40 metrin, joten ihan tasainen sarja, mutta sellainen piikkiheitto sieltä jäi puuttumaan. Tein tässä Kalevan kisojen jälkeen pari heittotreeniä, joissa heitto parani, mutta pitäisi vielä malttaa tuossa vetovaiheessa, sanoi SUL:n tiedotteessa.

Elina Kinnunen voitti 22-vuotiaiden naisten keihäänheiton SM-kultaa. Emmi Heino oli hopealla.

Huntington nappasi kultaa sadan metrin aitajuoksussa, jossa hän on tehnyt kansallisen tason huippuaikoja pitkin kesää. Tällä kertaa kello pysähtyi aikaan 13,23.

– Nämä kisat kertoivat, että kunto ei ole päässyt tippumaan. Aitoihin oli vähän vaikea latautua, eikä ollut mikään paras mahdollinen juoksu

Huntington teki elokuun alussa Kalevan kisoissa ennätyksensä seitsenottelussa. Huntington on tuloksella 6 339 maailmantilaston kymmenentenä.

Dohan MM-kilpailut alkavat 27. syyskuuta. Huntington valmistautuu kisoihin treenijaksolla kotimaassa ja syyskuun lopulla viikon leirillä Turkin Belekissä.

Lue myös:

Nilkkavammasta kärsinyt Ella Junnila palasi kilpailemaan – hyppäsi vain kaksi kertaa ja lopetti vaatimattomaan tulokseen: "Nämä ovat SM-kisat"

"Menetkö treenaamaan vai vietätkö päivän krapulassa?" Sairaalareissun jälkeen Maria Huntington teki elämänmuutoksen – parikymppisen urheilijan ura lähti rakettimaiseen nousuun

Suosittelemme