Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Teemu Pukille 50:s esiintyminen Norwich-paidassa – päävalmentaja ylistää nöyrää suomalaista: "En pelkää, että hänen jalkansa eivät pysyisi kehumisen takia maassa"

Norwich kohtaa Valioliigassa lauantaina West Hamin.

Teemu Pukki
Teemu Pukki on tehnyt ilmiömäistä jälkeä Valioliigassa. Kuva: Getty Images
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapalloilija Teemu Pukin ilmiömäinen alkukausi Valioliigassa on herättänyt jalkapallomaailman kiinnostuksen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Viisi maalia kolmeen otteluun toivat suomalaiselle ehdokkuuden Valioliigan kuukauden pelaajaksi.

Sen sijaan sarjanousijan otteet eivät ole olleet yhtä ilmiömäisiä. Norwich on napannut Valioliigassa vasta yhden voiton, kun se kukisti kotonaan Newcastlen 3–1. Suomalainen on ollut mukana kaikissa kanarianlintujen osumissa vastaten itse viidestä ja tarjoten syötön yhteen osumaan. Liigacupista joukkue putosi hävittyään neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle joukkueelle – Pukki vietti tosin lepopäivää eikä ollut kokoonpanossa.

Myös Norwich-luotsi Daniel Farke tietää suomalaisen merkityksen seuralle eikä säästellyt sanojaan kehuessaan huippuhyökkääjänsä esityksiä merkkiottelun alla. Pukki pelaa lauantaina 50:nnen ottelunsa kanarianlintujen paidassa, kun Norwich kohtaa West Hamin.

– Olen kehunut Teemua paljon. En koskaan pelkää, että hänen jalkansa eivät pysyisi maassa liian kehumisen takia. Hän on hyvin tyyni, Falke ylisti Norwich Evening Newsin mukaan.

– Hän ei haltioidu yhdestä tai kahdesta hyvästä suorituksesta ja kaikista otsikoista. Hän vain jatkaa eteenpäin, tekee kovasti töitä niin vaatimattomasti. Hän ajattelee aina seuraa ja joukkuekavereitaan.

Esimerkkinä Farke nosti keskustelun Pukin paluusta Norwichiin syksyn EM-karsintaotteluiden jälkeen. Suomi kohtaa Tampereella ensi viikolla torstaina Kreikan ja sunnuntai-iltana Italian. Pukki oli tiedustellut päävalmentajalta, koska hänen tulisi olla takaisin Norwichissa.

– Sanoin, että jos ottaisit lennon maanantaiaamuna, sinun ei tarvitse osallistua treeneihin, mutta voisimme harjoitella uudelleen iltapäivällä ja hän vastasi, että ei ongelmaa, Falke selitti.

– Jouduin sanomaan hänelle, että maanantai on todennäköisesti hänelle vapaapäivä. Hän tulisi, jos sanoisin, että ota lento sunnuntai-iltana tai aja autolla niin, että olet täällä maanantaiaamuna kello kahdeksan treenaamassa kovaa. Tämä kertoo hänen luonteestaan paljon, Falke päätti.

Lue myös:

Hirmuvireinen Teemu Pukki ehdolla Valioliigan kuukauden pelaajaksi

Ilman Teemu Pukkia pelannut Norwich putosi liigacupista – hävisi neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle seuralle

Teemu Pukin kotikaupunki Kotka esiteltiin maailmalle kalastajakylänä – "Ei se ihan putkeen mennyt"

Teemu Pukki on hurja ase Huuhkajien tärkeisiin karsintapeleihin – Markku Kanerva toivoo Norwichin valmentajalta lepoaikaa tulikuumalle suomalaiskärjelle

Pukki-huuma yltyy tappiosta huolimatta – Norwichin päävalmentajaa suomalaisen onnistumiset eivät lämmittäneet: "En ole kiinnostunut maalipörssistä"

Suosittelemme