Hyppää sisältöön

Elmo Jankari tyytyväinen EM-kisojen päätöspäivään – tavoitteena edelleen yksilöpaikka Tokioon

Elmo Jankari ja Duchess Desiree sijoittuivat kenttäratsastuksen EM-kilpailuissa Saksan Luhmulenissa 42:nneksi.

Elmo Jankari Rion olympialaisissa 2016. Kuva: Getty Images

Elmo Jankari ja hänen hevosensa Duchess Desiree saivat sunnuntain EM-kenttäratsastuksen päätöspäivänä kaksi pudotusta rataesteradalta ja sijoittuivat lopulta 42:nneksi.

Kaikesta huolimatta Jankari oli päätöspäivään tyytyväinen.

– Olisi ehkä pitänyt antaa hevoselle enemmän kaulaa sillä kaksoissarjalla, jolla pudotukset tulivat. Olen muuten kuitenkin tyytyväinen ratsastukseeni ja varsinkin siihen, että DD ravasi todella hienosti aamun hevostarkastuksessa, se liikkui varmaan paremmin kuin moneen vuoteen, Jankari iloitsi Suomen ratsastajainliiton tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Kisat olivat tammalle ensimmäiset arvokisat pitkän sairasloman jälkeen. Edellisen kerran Duchess Desiree on kilpaillut arvokisoissa kaksi vuotta sitten.

– Se ei ole vielä ihan samassa kunnossa kuin esimerkiksi Rion olympiavuonna 2016, mutta uskon että ensi talven jälkeen se on entistä vahvempi, Jankari jatkoi.

Seuraavana viikonloppuna Jankari kisaa Sanna Siltakorven kanssa Puolan Sopotissa.

– Nyt syksyn ainoa tavoite on saada yksilöpaikka Tokion olympialaisiin ja sitä varten täytyy luoda paras mahdollinen taktiikka.

EM-kultaa nappasi Saksan Ingrid Klimke ratsullaan SAP Hale Bob OLD. Hopeaa nappasi maanmies Michael Jung FischerChipmunk FRH:lla ja pronssille nousi Irlannin Cathal Daniels hevosensa Rioghan Ruan kanssa.

Myös joukkuekulta meni Saksalle ennen Iso-Britanniaa ja Ruotsia. Olympiapaikat menivät Ruotsille ja neljänneksi sijoittuneelle Ranskalle. Suomi menetti mahdollisuutensa maapaikkaan Pauliina Swindells jouduttua jäämään pois EM-kilpailusta perjantaina. Myös Siltakorpi keskeytti kisan.

Suomi oli joukkuetilastoista viimeistä edellisenä eli yhdentenätoista.

Lue myös:

Henri Ruosteen kouluratsastuksen EM-finaali lähti väärille raiteille heti kättelyssä – oli lopputuloksissa 15:s

Suosittelemme sinulle