Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Upeasti golfannut Kalle Samooja kuittasi turnauksen jaetusta kakkossijasta 166 000 euroa

Kalle Samooja kilvoitteli uusintareiälle asti Sveitsin Euroopan-kiertueen voitosta sunnuntaina.

Kalle Samooja
Kalle Samooja Kuva: Getty Images
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kalle Samooja sijoittui lopulta jaetulle kakkossijalle golfin Euroopan-kiertueella Sveitsissä. Hän komeili ensimmäistä kertaa urallaan kolmen parhaan joukossa Euroopan-kiertueella.

Neljännen kierroksen jälkeen Samooja pelasi uusinnan voitosta Sebastian Söderbergin, Pohjois-Irlannin Rory McIlroyn, Italian Lorenzo Gaglin ja Argentiinan Andreas Romeron kanssa. Kaikki viisi päätyivät yhteistulokseen 266 (-14).

Ruotsin Sebastian Söderberg pystyi ainoana uusintareiällä birdie-tulokseen ja vei sillä turnausvoiton. Uusinnassa Samooja pääsi hakemaan koko joukon parhaalta paikalta birkkua, mutta ratkaisuyritys ei harmittavasti uponnut. Suomalainen sijoittui lopputuloksissa jaetulle kakkostilalle.

– Oli huippuviikko ja varsinkin viimeinen päivä, jossa minulla oli hieno sauma voittaa kisa. Siinä oli paikka nostaa pytty, joka on tässä pelissä aika harvinaista.

– Kisa kuitenkin sinetöi paljon muita asioita, joita olin asettanut itselleni tavoitteeksi. Kortin varmistuminen ensi kaudeksi lämmittää tietysti mieltä. Tavallaan vähän kaksijakoiset fiilikset, myönsi Samooja.

Samooja iloitsi lisäksi siitä, että pystyi huippugolfiin kovien nimien rinnalla ja sen lisäksi taakse jäi iso liuta kovia tekijöitä.

– Positiiviseksi anti jäi. Tämä oli taas osoitus itselle, että pystyy täällä pärjäämään ja voittamaan kisoja.

Huippukilpailu nosti Samoojan ET:n rahalistalla 71:nneksi, kun kauden päätteeksi 110 parasta saa arvokkaan pelioikeuden ensi kauden Euroopan-kiertueelle. Samoojan hieno kilpailu sinetöi käytännössä hänelle ensi kauden pelioikeuden ET:lle ja toi rahapussiin noin 166000 euroa.

Kello 19.35 lisätty Samoojan kommentit juttuun.

Suosittelemme sinulle