Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kuin viini! Tyylikkäästi harmaantunut Luis Scola, 39, koulutti Nigeriaa MM-koripallossa ja nousi kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Argentiina voitti Nigerian koripallon MM-kisoissa pistein 94–81.

Tyylikkäästi harmaantunut Luis Scola tanssitti Argentiinan voittoon Nigeriasta
Joonas Kuisma
Avaa Yle-sovelluksessa

Argentiinan 39-vuotias korisikoni Luis Scola on viini, joka kypsyy vanhetessaan, vaikka hiukset harmaantuvat ja lyhenevät. Scola teki 23 pistettä ja repi 10 levypalloa, kun Argentiina voitti Nigerian koripallon MM-kisoissa pistein 94–81 (43–43). Scola oli ottelun paras pistemies. Samalla hänestä tuli historian toisiksi eniten pisteitä MM-parketilla tehnyt pelaaja. Vain Brasilian Oscar Schmidt on edellä reilun 200 pisteen kaulalla.

Fiba Twitterissä

Scola edustaa tätä nykyä Kiinassa pelaavaa Shanghai Sharksia. Scola oli voittamassa Argentiinalle olympiakultaa jo vuonna 2004 ja väliin mahtuu 10 kautta NBA:ssa.

– Scola on opettajamme. Hän on 39-vuotias, mutta yrittää joka päivä tehdä muita enemmän töitä. Hän treenasi kisoihin valmistaneen 14 viikon jakson kotisalillaan valmentajan ja personal trainerin avustuksella. Scola herää joka aamu kuudelta harjoittelemaan, Argentiinan päävalmentaja Sergio Hernandez kertoi kisasivustolla.

– Scola johtaa esimerkillään. Rakastamme häntä.

Argentiina karkasi yli 10 pisteen johtoon ottelun avausneljänneksellä liikuttamalla palloa hyökkäyspäässä ja ottamalla selkeästi parempia heittoja kuin vastustajansa. Nigeria nousi toisella jaksolla mukaan peliin NBA-miestensä Josh Okogien (18 pistettä/2 levypalloa/5 syöttöä) ja Chimezie Metun (9/4) johdolla. Peli oli tauolla tasan.

Kolmas neljännes oli kuin kopio avausjaksosta. Argentiina jyräsi 11 pisteen johtoon vahvalla joukkuekonseptillaan, ja onnistui päätösjaksolla säilyttämään johtonsa.

Argentiina ratkaisi itselleen jatkopaikan. Nigerian pääsy pudotuspeleihin vaatisi muun muassa sitä, että Etelä-Korea yllättäisi Venäjän.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa Italia voitti Angolan pistein 92–52. Italialle eniten pisteitä heitti San Antonio Spursin Marco Belinelli (17/5).

Venezuela kaatoi Norsunluurannikon 87–71. Tunisia oli Irania vahvempi pistein 79–67.

Lue myös:

Tervetuloa julisteeseen – Josh Okogien donkki toi Nigerian mukaan peliin

Serbialainen syöttökone kauhistutti elintavoillaan, mutta hurmasi peliälyllään – kolme litraa limsaa päivässä juonut Nikola Jokic on nyt maailman parhaita koripallotähtiä Yhdysvaltojen suurin tähti MM-kisoissa on omalaatuinen valmentajalegenda, Trump-kriitikko ja toimittajien kiusaaja: ”Ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat”

Suosittelemme