Hyppää sisältöön

Suomen Oscar-ehdokas on Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän

Samojen tekijöiden lyhytelokuva valittiin vuonna 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana.

Kiira (Rosa Honkonen) ja Lenni (Jere Ristseppä) ovat epätodennäköinen pariskunta, jonka yhden yön juttu niittaa yhteen.
Kiira (Rosa Honkonen) ja Lenni (Jere Ristseppä) ovat epätodennäköinen pariskunta, jonka yhden yön juttu niittaa yhteen. Kuva: Tuffi Films / Uwa Iduozee
STT

Suomen ehdokkaaksi parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon on valittu Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama Hölmö nuori sydän.

Valinnan teki Suomen Filmikamarin johdolla muodostettu elokuva-ammattilaisten raati.

Palkinto tunnettiin aikaisemmin parhaan vieraskielisen elokuvan palkintona. Palkinnon nimi vaihtui tänä vuonna parhaan kansainvälisen elokuvan palkinnoksi.

Ammattilaisraadin mukaan humanistinen, itähelsinkiläisistä nuorista ja epätavallisesta ensirakkaudesta kertova Hölmö nuori sydän on ajankohtainen elokuva olematta osoitteleva. Elokuvassa näyttelevät Rosa Honkonen, Jere Ristseppä, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur ja Katja Küttner.

Raati kiitti myös elokuvan vahvoja ja herkkiä näyttelijäsuorituksia, joista erityisesti Jere Ristseppä kantaa nuoresta iästään huolimatta vaikean roolin tarkan vivahteikkaasti.

Palkittu jo Kristallikarhulla

Hölmön nuoren sydämen ensi-ilta oli lokakuussa 2018, ja sen levitti elokuvateattereihin Nordisk Film. Elokuvan kansainvälinen ensi-ilta oli Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Berliinin elokuvajuhlilla elokuva palkittiin nuortenelokuvien Generation 14plus -kilpasarjan Kristallikarhulla.

Vilhusen ja Saaren lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? valittiin vuonna 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana ja kaikkien aikojen toisena suomalaiselokuvana.

Lue myös: Selma Vilhusen elokuva Hölmö nuori sydän on teiniraskautta, rasismia ja toivoa: "Draama ei vaadi sitä, että kaikki olisi maksimaalisen kamalaa"

Suosittelemme sinulle