Hyppää sisältöön

Omakotitalotkin voivat saada oman muovikeräysastian – "Ihmiset ovat koko ajan aktiivisempia"

Kajaanissa, Paltamossa ja Sotkamossa voi nyt saada omakotitalon pihaan oman muovinkeräysastian.

Kierrätyspiste.
Muovin kierrättäminen on Kajaanissa nousussa. (Kuvituskuva) Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Milka Krogerus

Lassila & Tikanojan mukaan Kajaanin seudulla muovin erilliskeräystä on pientaloihin toivottu siitä asti, kun energiajakeen erilliskeräys lopetettiin ja siirryttiin polttoon menevän sekajätteen keräykseen.

Yhtiön käynnistämän Muovimuuvi -kampanjan tarkoitus on tehdä kierrättämisestä yhä helpompaa ja kiinnostavampaa. Kampanjan myötä muovipakkausten keräyspalvelu on nyt saatavilla myös pientaloasujille Kajaanin kaupungin, Paltamon ja Sotkamon taajama-alueella.

Muovia ei siis välttämättä tarvitse enää kuljettaa kierrätyspisteeseen, vaan kotipihalleen voi ostaa tai vuokrata erillisen muovinkeräysastian ja tilata jäteyhtiöltä muovin keräyspalvelun.

Elokuun lopussa järjestetyssä Muovimuuvi -tapahtumassa kymmenet paikalliset hankkivatkin kotiinsa muovinkeräysastian ja keräyspalvelun.

– Ihmiset ovat aktivoituneet aivan hirveästi. Monet vievät keräysmuovit Ringin-keräyspisteeseen, mutta osa ihmisistä kaipaa vaivattomampaa tapaa kerätä muovia ja siksi haluavat oman keräysastian, Jaana-Maria Huurinainen Kajaanin Lassila & Tikanojanlta kertoo.

Huurinaisen mukaan Kajaanissa on näkyvissä selvää muutosta.

– Ihmiset ovat kokoajan aktiivisempia ja muovin oikeaoppinen kierrättäminen lisääntyy jatkuvasti. Meillä on alkanyt muovin keräys jo lähes vuosi sitten, ja koko ajan meille tulee enemmän kierrätysmuovia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle