Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

A-maajoukkueiden nais- ja miesjalkapalloilijoille maksetaan vihdoin saman verran korvauksia – "Tunnen ylpeyttä olla suomalainen jalkapalloilija"

Suomen naisten ja miesten jalkapallon A-maajoukkueiden pelaajasopimukset ovat naisten uuden sopimuksen myötä samansisältöiset.

Naisten maajoukkue
Naisten A-maajoukkueen pelaajat ovat solmineet uuden nelivuotisen pelaajasopimuksen Palloliiton kanssa. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen naisten A-maajoukkue on taistellut pitkään saadakseen samanarvoisen pelaajasopimuksen ja samat pelaajakorvaukset mitä miesten A-maajoukkueen pelaajilla on. Pelaajien eriarvoisia korvauksia on tutkittu jopa tasa-arvovaltuutetun johdolla, mutta niiden ei ole katsottu rikkoneen tasa-arvolakia.

Nyt naisten A-maajoukkue on solminut uuden nelivuotisen pelaajasopimuksen Palloliiton kanssa, ja se tuo naispelaajille samat korvaukset kuin miehille.

– Hieno päivä. Tunnen ylpeyttä olla suomalainen jalkapalloilija. Yhteisten unelmien ja tavoitteiden lisäksi jaamme nyt Suomen A-maajoukkueissa samansisältöiset pelaajasopimukset, kommentoi muun muassa Linda Sällström Twitter-tilillään.

Helmareiden kapteeni ja maajoukkuepelaajien edustaja Tinja-Riikka Korpela totesi jo vuosi sitten keväällä, ettei kyse ole suurista summista. Hän sanoi, ettei miespelaajat välttämättä edes huomaisi moista summaa, mutta naispelaajille jokainen sata euroa merkitsee paljon.

– Monille meille pelaajille sopimus on taloudellisestikin tärkeä, mutta myös konkreettinen osoitus siitä, että A-maajoukkueet ovat yhdenvertaisia, Korpela sanoi Palloliiton tiedotteessa.

Miesten A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparvin mukaan miehet ovat olleet valmiita laskemaan omia bonuksiaan naisten eduksi. Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kiittääkin miesten A-maajoukkueen pelaajia panoksestaan yhteispelistään.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti toivoo sopimusten toimivan kannustimina pelaajille matkalla kohti arvokisoja. Hän haluaisi myös, että Palloliiton esimerkki haastaisi mediaa, yhteistyökumppaneita ja kannattajia panostamaan naisten jalkapalloon.

– Tämä on yksi teoista, joilla panostamme naisten jalkapalloon. Haluamme olla mukana kehittämässä vastuullisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, Lahti sanoi tiedotteessa.

Lue myös:

Tasa-arvovaltuutettu linjasi: Palloliiton maksamat erisuuruiset korvaukset nais- ja miespelaajille eivät riko tasa-arvolakia

Helmarit-maalivahti Korpelan mielestä eteenpäin on menty, mutta töitä riittää vielä – "Odotan sitä, että saamme tasa-arvoasiat päivitettyä tälle vuosituhannelle"

Huuhkajat tuo liitolle enemmän rahaa kuin Helmarit, ja siksi erisuuruiset korvaukset eivät ole syrjiviä – "Yhtä suuret korvaukset olisivat viesti naispalloilun arvostuksesta"

Suosittelemme