Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Wada ei valita päätöksestä vapauttaa Christian Coleman dopingepäilyistä

Christian Colemanin vapautuminen dopingepäilyistä on herättänyt kummeksuntaa.

Christian Coleman 2019
Christian Coleman on pääsemässä mukaan Dohan MM-kisoihin. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman antidopingtoimisto Wada ei aio valittaa Yhdysvaltain antidopingtoimiston Usadan päätöksestä vapauttaa pikajuoksija Christian Coleman dopingepäilyistä. Coleman jäi kolme kertaa testaamatta puutteellisten olinpaikkatietojen vuoksi, mutta hän onnistui vakuuttamaan Usadan siitä, että kolme tapausta eivät osuneet yhden vuoden sisään.

Coleman jäi tavoittamatta 6. kesäkuuta 2018, 16. tammikuuta 2019 ja 26. huhtikuuta 2019. Coleman kuitenkin sai läpi tulkintansa, jonka mukaan tapauksista ensimmäisen tulkittiin tapahtuneen 1. huhtikuuta 2018. Näin ollen olinpaikkatietojen laiminlyönnit eivät mahtuneet yhden vuoden sisään.

Yhdysvaltalainen Coleman, 23, on juossut tällä kaudella sadan metrin maailman kärkiajan 9,81. Hän oli nopein mies myös vuosina 2017 ja 2018. Colemanilla on taskussaan sataselta MM-hopeaa vuodelta 2017.

Lue lisää:

Coleman vapautui dopingepäilyistä – saa juosta MM-Dohassa

Asiantuntija selittää, miksi dopingtestejä laiminlyönyt Coleman saa juosta MM-kisoissa – Wadan sääntötulkinta koitui sprintterin pelastukseksi

Huippuaituri Nooralotta Neziri ihmettelee Colemanin laiminlyöntejä olinpaikkatiedoissa: "Jos se on joskus unohtunut, luulisi, että sen muistaa aika tarkkaan seuraavalla kerralla"

Suosittelemme