Hyppää sisältöön

Kolme nuorta miestä kuoli rajussa ulosajossa Raumalla

Pelastuslaitoksen mukaan kovaa vauhtia ajanut henkilöauto suistui ojaan ja syttyi palamaan.

Jälkiä onnettomuuspaikalla Kodisjoentiellä torstaina.
Onnettomuuspaikka sijaitsee Kodisjoentiellä, nelisen kilometriä Kodisjoelta Rauman suuntaan. Video: Teijo Valtanen / Yle

Kolme nuorta miestä on kuollut rajussa henkilöauton ulosajossa Raumalla. Turma tapahtui Kodisjoentiellä Rauman eteläosassa keskiviikkona yöllä noin kello 23.25.

Kuva: Eino Kossila / Yle

Poliisin mukaan poliisipartio oli paikalla noin kuuden minuutin kuluttua hälytyksestä. Onnettomuusauto oli jo täyden palamisen vaiheessa eikä auton lähelle pystynyt menemään kuumuuden ja liekkien vuoksi.

Paikalla oli sivullisia henkilöitä, joista yksi oli yrittänyt pelastaa autoon jääneitä siinä kuitenkaan onnistumatta. Itse ulosajolle ei löytynyt onnettomuuspaikalta silminnäkijöitä.

Autossa oli poliisin mukaan kolme nuorta raumalaista miestä, jotka menehtyivät tapahtumapaikalla.

Poliisi: Auto ajoi ylinopeutta

Onnettomuuspaikka on nelisen kilometriä Kodisjoelta Rauman suuntaan. Poliisin mukaan ylinopeutta ajanut henkilöauto suistui ojaan ja syttyi palamaan.

Jälkiä onnettomuuspaikalla Kodisjoentiellä torstaina. Kuva: Teijo Valtanen / Yle

Auto oli ajanut Kodisjoentietä Rauman suunnasta ja suistunut luisuun suoran tieosuuden jälkeen oikealle kaartuvassa mutkassa.

Auto oli luisunut piennarta pitkin pientareen reunalle, jossa se oli törmännyt betoniseen ojarumpuun ja puihin. Auton syttymissyy ei ole vielä poliisin tiedossa.

Kolariauto suistui tieltä ojaan ja törmäsi betoniseen ojarumpuun ja puihin. Poliisi epäilee, että autolla ajettiin ylinopeutta. Kuva: Katja Halinen / Yle

Kaikki autossa olleet olivat täysi-ikäisiä nuoria miehiä. Uhrien omaiset on tavoitettu ja heille on tarjottu kriisiapua. Poliisin käsityksen mukaan uhrit olivat keskenään tuttuja toisilleen.

Poliisilla on käsitys ajoneuvon kuljettajasta ja tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina.

Lisäksi poliisi suorittaa kaikkien uhrien osalta kuolemansyyntutkinnan.

Rauman Pyhän Ristin kirkossa järjestetään uhrien muistoksi suruhartaus tänään kello 18. Kirkossa on paikalla pappeja, diakoniatyöntekijöitä ja nuorisotyöntekijöitä keskustelua varten hartauden jälkeen.

Rauman kolaripaikalle tuotiin torstaina aamupäivän aikana hautakynttilä ja ruusu. Kuva: Katja Halinen / Yle

Suosittelemme sinulle