Hyppää sisältöön

Facebook haastaa Tinderin – "Deittailuhistoriaa ei jaeta kavereille, eikä mainostajille"

Facebook Dating ei ole vielä tarjolla Suomessa.

Nainen käyttää deitti-sovellusta älypuhelimella.
Deittisovellus tarjoaa kumppaniehdokkaita muun muassa käyttäjän Facebook-toiminnan perusteella. Kuvituskuva. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle
Jussi Nurminen

Sosiaalisen median jättiläinen Facebook haastaa Tinderin omalla neittideittauspalvelullaan. Yhtiö ilmoittaa (siirryt toiseen palveluun) Facebook Dating -palvelun olevan tästä päivästä alkaen käytössä Yhdysvalloissa.

Se on tarjolla myös 19 muussa maassa, muun muassa Brasiliassa, Meksikossa, Kanadassa, Thaimaassa ja Vietnamissa. Suomessa palvelu ei vielä ole tarjolla, sillä Eurooppaan se laajenee vasta ensi vuoden alussa.

Yhtiö vakuuttaa, että deittipalvelu on muusta Facebookista erillinen, eivätkä käyttäjän parinhakuaktiviteetit paljastu Facebook-kavereille. Facebook Dating vaatii erillisen profiilin luomisen.

Yhtiön mukaan deittipalvelu suosittelee kumppania käyttäjän Facebook-toimintojen ja mieltymysten perusteella. Omia Facebook-ystäviä ei saa suoraan kumppanisuosituksiksi, mutta Secret Crush -toiminnon avulla palvelu voi yhdistää myös omaan Facebook-kaveriin edellyttäen, että tämäkin on ilmoittanut olevansa salaa kiinnostunut.

Facebook vakuuttaa, ettei se jaa deittipalvelun käyttäjätietoja mainostajille.

Suosittelemme sinulle