Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Italia näytti kovuutensa, lentismiehille tappio EM-kenraalissa – "Tämän tason maita mikään toivominen ei onnistu"

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-kenraali päättyi 0–3-tappioon Italiaa vastaan. Suomen valmennusjohto löysi ottelusta positiivisiakin puolia.

Urpo Sivula
Hakkuri Urpo Sivula oli Suomen paras pistemies Italia-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen lentopallojoukkue jatkoi tappioiden tiellä, kun se hävisi maailman rankingissa kolmantena olevalle Italialle 0–3 (23–25, 20–25, 15–25). Suomi hävisi myös eilen Cavalesessa pelatun ottelunsa Italiaa vastaan, mutta pystyi tuolloin viemään kotijoukkueelta yhden erän.

Hakkuri Urpo Sivula oli tänään joukkueen paras pistemies 14/+3 -tehoillaan ja oli keskipelaaja Markus Kaurton (9/+7) kanssa joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Italian joukkueesta nakutti eniten pisteitä Gabriele Nelli (11/+10) sekä tähtihakkuri Ivan Zaitsev (10/+7). Nelli kunnostautui myös syöttäjänä syöttämällä kolme perättäistä ässäsyöttöä kolmannessa erässä.

Suomen apuvalmentaja Sami Kurttilan mukaan Suomen peli torstaina oli parempi kokonaisuutena kuin keskiviikkona.

– Saimme tänään heidän maailmantähtensä Zaitsevin ja (Osmany) Juantorenan aika hyvin kuriin, jopa sillä tavalla, että Zaitsev joutui vaihtoon toisessa erässä, Kurttila kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Suomen joukkueella on ollut pieniä vastoinkäymisiä maanantaista asti, sillä osa pelaajista on sairastellut, eikä Suomi saanut kumpaankaan otteluun koko miehistöä kentälle. Muun muassa ykköspassari Eemi Tervaportti oli keskiviikkona penkillä flunssan takia, mutta oli tänään taas kehissä.

Suomi taisteli Italiaa vastaan kaksi ensimmäistä erää tasavahvasti, mutta menetti pelin otteen erän viimeisissä palloissa. Kurttilan mukaan suomalaispelaajien olisi pitänyt pystyä naulaamaan palloa lattiaan varmemmin ja onnistua tarkemmin puolustus-vastaanotossa.

– Ensimmäisessä erässä kaksi palloa tulee heti mieleen, jotka meidän olisi vain pitänyt voittaa. Tämän tason maita mikään toivominen ei onnistu. Kun meillä on paikka, niin silloin se pitää naulata, Kurttila sanoi.

Toisessa erässä Juantorena aiheutti syötöllään vaikeuksia Suomen vastaanotolle, ja hänen syöttöputkensa olikin ratkaiseva erävoiton kannalta. Kolmannessa erässä Suomi hävisi syöttö-vastaanottopelin reilusti Italian hyväksi.

– Otimme eilisestä pelistä teemaksi, että meidän pitää pystyä haastamaan Italia paremmin omalla syötöllä. Italia pelaa pikkuisen eri tavalla vastaanoton kuin Suomi. Tuossa erässä meidän syöttömme ei yksinkertaisesti riittänyt ja kaveri paransi syöttöään, Kurttila myönsi.

Suomen joukkue matkustaa takaisin kotimaahan, ennen kuin matkaa maanantaina Ljubljanaan, Sloveniaan. Suomi aloittaa EM-kisansa ottelulla Pohjois-Makedoniaa vastaan torstaina. Kello 18.30 alkavaa EM-ottelua voi seurata suorana TV2:sta ja Yle Areenasta.

Lue myös:

Tappiokierre ei hellittänyt – Lentopallomiehet veivät erän Italialta

Lentopallomiehille 16:s peräkkäinen tappio virallisissa maaotteluissa – "Emme olleet tarpeeksi hyviä"

Suosittelemme sinulle