Hyppää sisältöön

Zimbabwen entinen presidentti Robert Mugabe on kuollut

Vuonna 2017 syrjäytetty presidentti kuoli 95-vuotiaana.

Robert Mugabe Kuva: AOP

Zimbabwen entinen presidentti Robert Mugabe on kuollut 95-vuotiaana. Asiasta ovat kertoneet yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters.

Tiedon on vahvistanut myös Zimbabwen nykyinen presidentti Emmerson Mnangagwa.

– Syvän surun valtaamana joudun kertomaan, että Zimbabwen perustajaisä ja entinen presidentti Robert Mugabe on kuollut, Mnangagwa toteaa Twitter-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

Mugaben perheen mukaan entinen presidentti oli kärsinyt huonosta terveydestä. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Mugabe kuoli Singaporessa, jossa hän oli saanut sairaalahoitoa.

Mugabe nousi perustamansa Zimbabwen johtoon vuonna 1980. Hän oli johtanut kapinallisjoukkoja sissisodassa silloisen Rhodesian hallintoa vastaan.

Hän ehti hallita Zimbabwea lähes neljä vuosikymmentä, kunnes asevoimien johto syrjäytti vanhan presidentin sotilasvallankaappauksessa marraskuussa 2017.

Mugabe hallitsi Zimbabwea itsevaltaisin ottein. Hänen johdollaan Zimbabwe syöksyi ennennäkemättömään talouskaaokseen 2000-luvulla.

Lue myös:

Zimbabwen talous kyntää syvemmällä kuin koskaan – pääkaupungissa sähköt pelaavat vain yöllä

Uusi Zimbabwe muistuttaa ikävästi vanhaa – oppositiojohtaja pakeni maasta ja pidätettiin, eikä kukaan enää tiedä, mitä uskoa

Kuuntele myös:

12 diktaattoria -sarja: Opettaja Robert Mugabe

Suosittelemme sinulle