Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Paatero haluaa myös Postin johdon golfosakkeet syyniin – "Ei kuulosta kovin hyvältä"

Iltalehden mukaan Posti osti toimitusjohtajansa aloitteesta 30 000 euron golfosakkeen irtisanomisten aikaan.

 Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vastausvuorossa eduskunnan kyselytunnilla 5. syyskuuta.
Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero joutui vastamaan Postia koskeviin kysymyksiin myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Paateron vieressä opetusministeri Li Andersson ja sisäministeri Maria Ohisalo. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Antti Pilke
Avaa Yle-sovelluksessa

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) haluaa selvityksen Postin golfosakekaupoista.

Iltalehden tietojen mukaan Posti hankki keväällä 2015 vajaat 30 000 euroa maksaneen golfosakkeen Sarfvik Golfista Kirkkonummelta. Lehti kirjoittaa, että golfosakkeen hankkimista Suomen kalleimmalta golfkentältä ehdotti Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Hankinnan ajankohta herätti lehden mukaan Postin sisällä ihmetystä, koska yhtiössä oli alkamassa suuret yt-neuvottelut, joiden päätteeksi yli 300 työntekijää irtisanottiin.

– Täytyy myöntää, että se ei kuulosta kovin hyvältä, Paatero sanoi perjantaina eduskunnassa.

Paateroa oudoksuttaa rahan käyttäminen golf-osakkeisiin, jos meneillään olivat samalla tiukat yt-neuvottelut ja irtisanomiset. Hänen mukaansa ajatus kulkee tilanteessa niin, että yhtiöllä on yhdet rahat.

Paatero sanoo, että johdon golf-etuja ei käydä läpi "varmaan tänään", mutta golfosakkeet on otettava mukaan, kun kokonaisuutta arvioidaan.

– Minun on välttämätöntä saada tietää ja kysyä yhtiöltä, mikä tämä juttu on.

Paatero kertoi jo tiistaina, että Posti arvioi johdon palkkauksen uudestaan ja ottaa aikalisän työehtokiistassa, jossa osa työntekijöistä oli tarkoitus siirtää heikomman työehtosopimuksen piiriin.

Iltalehden mukaan Postilla oli kolme espoolaisen Master Golfin osaketta, joista yhtiö luopui hankkiessaan Sarfvikin osakkeen. Postista lehdelle kerrottu perustelu oli, että Master Golfista oli vaikea saada vapaita aikoja.

Suosittelemme sinulle