Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Venezuelan johto syyttää oppositiojohtaja Juan Guaidóa maanpetoksesta

Tutkinta liittyy epäilyyn, että Guaidó olisi valmis sopimaan pitkään käydyn aluekiistan naapurimaa Guyanan kanssa.

Juan Guaido.
Yli 50 maata on tunnustanut Juan Guaidón Venezuelan johtajaksi. Guaidó kuvattiin Caracasissa elokuun 28. päivänä. Kuva: Rayner Pena / EPA
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Venezuelan syyttäjäviranomainen valmistelee maanpetossyytettä oppositiojohtaja Juan Guaidóa vastaan, kertoo uutistoimisto AFP. Parlamentin puhemiehenä toimiva Guaidó on pääsyyttäjä Tarek William Saabin mukaan syyllistynyt maanpetokselliseen toimintaan harkitessaan Venezuelan kiistellystä aluevaatimuksesta luopumista.

Venezuelan itselleen vaatima Esequibon alue sijaitsee Guyanan ja Venezuelan raja-alueella. Kiistellyltä alueelta on löydetty öljyä.

Presidentti Nicolás Maduro väittää Guaidón olevan valmis luovuttamaan Esequibon kansainvälisille yrityksille. Saabin mukaan Guaidó olisi neuvotellut aluevaatimuksesta luopumisesta.

Yli 50 maata on tunnustanut presidentti Nicolás Maduron haastaneen Guaidón Venezuelan johtajaksi. Yhdysvallat on jo aiemmin varoittanut Venezuelan johtoa seurauksista, mikäli Guaidó otetaan kiinni.

Lisää aiheesta:

Yhdysvallat tehosti toimiaan Venezuelan Maduroa vastaan – jäädytti venezuelalaistilien toiminnan

"Vallanvaihtoa ei ole Venezuelassa näkyvissä, on vain kasvavaa kurjuutta." – Toimittaja Pertti Pesonen ja professori Teivo Teivainen vastasivat yleisön kysymyksiin

Venezuelan korkein oikeus syyttää uusia oppositiopoliitikkoja maanpetoksesta, turvallisuusjoukot sulkivat parlamentin

Suosittelemme