Hyppää sisältöön

Adelina Engmanin Chelsea avasi kautensa voitolla Lontoon derbyssa – myös Tinja-Riikka Korpela piti maalinsa puhtaana

Lontoossa ei nähty uutta Superliigan yleisöennätystä.

Adelina Engman
Adelina Engman ei ollut tyytyväinen tuomioon. Kuva: AOP
Hinni Hirvonen

Englannin naisten Superliigassa nähtiin sunnuntaina suomalaisväriä, kun sekä Chelsean Adelina Engman että Evertonin Tinja-Riikka Korpela pääsivät tositoimiin.

Viime kaudella Lontoon suurseurassa vähälle peliajalle jäänyt Engman pääsi heti sarja-avauksessa aloitukseen Tottenhamia vastaan.

Chelsea aloitti ottelun väkevästi ja siirtyi johtoon jo neljännellä peliminuutilla, kun Bethany Englandin upea kuti upposi verkon perukoille.

Suomalaisen paras paikka koetti ottelun 38. minuutilla, kun Ji So-Yunin upea pystysyöttö boksin sisään vapautti Engmanin. Tottenham-puolustaja Hannah Godfrey häiritsi kuitenkin sen verran, että Engmanin veto lähti vähän ohi maalin.

Kesällä Skotlannin riveissä MM-kisoissa pelannut Erin Cuthbert korvasi Engmanin 73. minuutilla.

Chelsean 1–0-voittoa todisti miesten edustusjoukkueen kotistadionilla Stamford Bridgellä 24 000 katsojaa.

Korpelan Evertonille unelma-alku

Myös suomalaisvahti Korpelan edustama Everton aloitti kautensa voitolla, kun se kukisti kotonaan Birmingham Cityn 1–0. Evertonin osuma merkittiin Birminghamin pelaajan omaksi maaliksi.

Alku oli Evertonille mainio, sillä viime kaudella joukkue onnistui voittamaan vain kolme ottelua. Se sijoittui 12 pisteellä viimeistä edelliseksi.

Birmingham oli viime kaudella neljäs.

Jalkapallon naisten Superliiga käynnistyi lauantaina kahdella ottelulla. Manchesterin derbyssa rikottiin heti sarjan ennätys, kun Cityn miesten edustusjoukkueen stadionille kerääntyi yli 31 000 silmäparia. City kukisti ottelussa sarjanousija Manchester Unitedin 1–0.

Lue myös:

Jalkapallon naisten Superliigassa rikottiin yleisöennätys lähes 26 000 katsojalla

Evertoniin siirtynyt Tinja-Riikka Korpela valmistautuu EM-karsintoihin elämänsä kunnossa : "Tiedostan, että pelivuosia ei ole hirveästi jäljellä"

A-maajoukkueiden nais- ja miesjalkapalloilijoille maksetaan vihdoin saman verran korvauksia – "Tunnen ylpeyttä olla suomalainen jalkapalloilija" Maajoukkueen ykkösvahti Tinja-Riikka Korpela jättää Norjan – siirtyy Englannin liigaan

Suosittelemme sinulle