Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Markkuu on Pohjois-Pohjanmaalla vuoden kylä

Kylää kehutaan suunnitelmallisesta toiminnasta.

Läheltä
Kuva: Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Tyrnävällä sijaitseva Markkuun kylä on valittu Pohjois-Pohjanmaan vuoden kyläksi. Markkuu on noin 400:n asukkaan kylä, joka sijaitsee vajaan 40:n kilometrin päässä Oulusta.

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n myöntämän palkinnon perusteluissa mainitaan, että Markkuun kyläyhdistys on määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti kehittänyt kylän toimintaa. Työkaluina ovat olleet esimerkiksi talkoot ja yhteistyö eri suuntiin.

Kyläyhdistyksen toiminnassa huomioidaan erityisesti lapset. Esimerkiksi tällä hetkellä kylässä kunnostetaan Markkuun luontopolkua sekä uimapaikkaa ympäristöineen.

Kyläyhdistyksen sihteeri Riina Rahkila toteaa, että kylässä etsitään jatkuvasti uusia tapoja toimia ja niistä myös viestitään ahkerasti.

– Olemme idearikkaita ja ennakkoluulottomia, etsimme jatkuvasti uusia toimintatapoja ja haluamme brändätä kylämme sekä kylätoiminnan tulevaisuuden toiminnaksi, toteaa Rahkila tiedotteessa.

Kylällä halutaan tehdä kylätoimintaa tunnetuksi myös sellaisille ihmisille, joita perinteinen kylätoiminta ei tavoita.

– Muun muassa joogatapahtumilla, muilla ihmisten hyvinvointiin liittyvillä tapahtumilla sekä lähi- ja luontomatkailuun liittyvällä kehittämistoiminnalla tavoitamme kaupunkilaisia ja saamme heidät huomaamaan maaseudun positiiviset vaikutukset, toteaa Riina Rahkila.

Markkuu tulee olemaan Pohjois-Pohjanmaan ehdokas vuoden 2020 valtakunnalliseksi Vuoden kyläksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme