Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Makoisa revanssi – Joona Sotala jyräsi kauden viimeisen WCS-kisan voittoon

StarCraft 2:n hallitseva maailmanmestari Joona "Serral" Sotala otti tärkeän turnausvoiton ennen marraskuisia MM-kisoja.

Joona "Serral" Sotala
Kuva: Blizzard Entertainment
Otto Rönkä
Avaa Yle-sovelluksessa

StarCraft 2 -pelin hallitseva maailmanmestari Joona "Serral" Sotala on voittanut kauden viimeisen World Championship Series -osakilpailun Montrealissa Kanadassa. 21-vuotias suomalainen kukisti sunnuntain loppuottelussa italialaisen Riccardo "Reynor" Romitin kartoin 4-1.

Serralille karttatappio oli koko turnauksessa vasta ensimmäinen. Suomalainen oli kirjannut matkalla finaaliin täydellisen rekordin: 14 karttavoittoa. WCS-osakilpailuvoitto oli Serralille puolestaan ammattilaisuran kuudes.

Kyseessä oli myös makoisa revanssi, sillä juuri Reynor löi Serralin viimeksi kesän osakilpailun loppuottelussa. Kaksikko on hallinnut WCS-kautta, sillä molemmat ovat napanneet kaksi WCS-voittoa nimiinsä. Kiertueelle kuuluvia kisoja on pelattu vuonna 2019 yhteensä kuusi.

Serral kuittasi mestaruudesta 20 000 Yhdysvaltain dollaria sekä sinetöi koko WCS-kiertueen voiton. Cup-pisteitä suomalaiselle Zerg-pelurille kertyi kaudella yhteensä 10 200 – toiseksi sijoittunut Reynor keräsi 7 365 pistettä ja kolmonen, amerikkalainen Alex "Neeb" Sunderhaft 5 550 pistettä.

Korealaiset pelaavat StarCraftissa omaa "MM-sarjaansa", ja johdossa on tällä hetkellä Park "Dark" Ryung Woo, kun vielä yksi osakilpailu on ennen MM-kisoja pelaamatta.

Kisakausi huipentuu loka-marraskuun vaihteessa Yhdysvaltain Anaheimissa järjestettävään BlizzCon-tapahtumaan, jossa pelataan myös strategiapelin MM-lopputurnaus. Sekä Korean että muun maailman sarjan parhaat pelaajat saavat kutsun kisoihin.

Serral esiintyy turnauksessa hallitsevana maailmanmestarina. Suomalaisesta tuli vuosi sitten StarCraftin kilpapelihistorian ensimmäinen ei-korealainen maailmanmestari, kun hän päihitti Anaheimin MM-loppuottelussa korealaisen Kim "Stats" Dae Yeobin lukemin 4-2.

Suosittelemme sinulle