Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Syyttäjä ei enää vaadi puolustusvoimien ajoneuvon kuljettajalle rangaistusta Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta

Kolme varusmiestä kuoli ja viisi loukkaantui syksyllä 2017, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa.

Raaseporin onnettomuus tasoristeys ilmakuva 2
Skogbyn tasoristeys Raaseporissa kuvattuna Hangon suunnasta Tammisaaren keskustaan päin 27.10.2017. Kuva: Jaani Lampinen / Yle
Paula Tiainen,
Saija Nironen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä ei enää vaadi puolustusvoimien ajoneuvon kuljettajalle rangaistusta Raaseporin tasoristeysonnettomuudesta. Syyttäjä katsoo, että vaikka mies todettaisiin syylliseksi rikoksiin, hänet voitaisiin jättää tuomitsematta rangaistukseen.

– Lähinnä se kun mietin tämän henkilön ikää, olosuhteita, julkisuutta, kaikki tämä olisi aikamoinen taakka kenelle tahansa. Kokonaisuutena siinä on rangaistusta jo tarpeeksi. Hän on ensin saanut syyttämättäjättämispäätöksen ja sitten todetaan, että nostetaankin syyte, näillä asioilla oli suurin vaikutus tähän päätökseen, sanoo syyttäjä Marianna Semi.

Raaseporissa kaksi vuotta sitten sattuneen tasoristeysonnettomuuden käsittely alkoi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina 9. syyskuuta.

Syyttäjä vaati aikaisemmin tuntuvaa sakkorangaistusta tai ehdollista vankeutta miehelle, joka kuljetti Puolustusvoimien kuorma-autoa Raaseporissa sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa.

Kolme varusmiestä kuoli ja viisi loukkaantui syksyllä 2017, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa.

Kuorma-autoa kuljettanutta varusmiestä syytetään kolmesta kuolemantuottamuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä palvelusrikoksesta.

Kihlakunnansyyttäjä oli aiemmin päättänyt, että tapauksesta ei nosteta syytteitä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä kuitenkin kumosi päätöksen keväällä.

Lue lisää:

Syyttäjä vaatii sakkoa tai ehdollista Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa kuskina olleelle varusmiehelle – kuljettaja kiistää syytteet

Raaseporin traaginen tasoristeysturma tänään käräjillä – kolme varusmiestä kuoli, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien ajoneuvoon

Kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta nostetaan sittenkin syytteet kuorma-auton kuljettajalle

Vuosi Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jälkeen – uusi "hätänumero" ja neljä muuta asiaa, joihin Raaseporin tasoristeysonnettomuus vaikuttaa

Onnettomuustutkintakeskus Raaseporin turmasta: Vaarallisin tutkimamme tasoristeys, maastokuorma-auton kuljettajan oli lähes mahdotonta nähdä takaviistosta lähestyvää junaa

Suosittelemme