Hyppää sisältöön

Lapin toiseksi suurin kauppa nousee Rovaniemelle

Rovaniemen Minimanin ulkoseinät ja katto aiotaan saada nostettua ennen talvea.

Minimani Yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen ja toimitusjohtaja Heikki Tynjälä.
Minimani Yhtiöiden kiinteistöpäällikkö Pekka Haapanen ja toimitusjohtaja Heikki Tynjälä Rovaniemen myymälän työmaalla. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Juha Mäntykenttä,
Perttu Ruokangas

Lapin toiseksi suurin kauppa näkyy pian katukuvassa Rovaniemellä. Minimanin hypermarketin isot maansiirtotyöt on saatu päätökseen ja rakennuksen pystyttäminen on aloitettu. Myymälän ulkoseinät ja katto aiotaan saada nostettua ennen talvea.

Investointi maksaa runsaat 20 miljoonaa euroa.

– Minimani on perheyritys eikä toimi millään julkisella vaan yksityisellä rahalla. Yrityksen omistajat uskovat kaupankäyntiin ja haluavat pistää vähän kampoihinkin noille isoille kaupan ketjuille. Me ollaan pienempi haastaja, Minimani Yhtiöiden toimitusjohtaja Heikki Tynjälä sanoo.

"Sopivan kokoinen" kaupunki

Tynjälän mukaan Rovaniemi valikoitui myymälän paikaksi, koska kaupunki tarjosi "mielenkiintoisen näkymän"

– Tämä on kasvava markkina, sopivan kokoinen tämmöiselle isollekin yksikölle ja toimelias kaupunki. Rovaniemi on ihan sen näköinen, että täällä on mahdollisuudet tehdä kauppaa.

Rovaniemen Lampelaan rakennettava kauppa avattaneen vajaan vuoden kuluttua. Kiinteistö on kooltaan noin 12 000 kerrosneliömetriä. Vain Rovaniemen Prisma on sitä suurempi kaupan suuryksikkö Lapissa.

Suosittelemme sinulle