Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Katso, miten Jari-Matti Latvala putosi kärkitaistosta erikoisen ongelman takia – Esapekka Lappi hämillään: "En ole koskaan nähnyt tällaista pätkää"

Jari-Matti Latvala oli kolmantena Turkin MM-rallissa, kunnes ongelmat tavaratilan kanssa tuli esteeksi.

Latvala erikoisissa ongelmissa – lopulta rengasrikko, Meeke pysähdyksestä ek-voittoon
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Toyotan Jari-Matti Latvala putosi kauas kärjestä Turkin MM-rallin viidenellä erikoiskokeella. Hän oli vielä päivälenkin jälkeen erinomaisissa asemissa kolmantena, mutta hävisi viitisenkymmentä sekuntia heti iltapäivälenkin ensimmäisellä erikoiskokeella.

Latvala vasen eturengas meni rikki kivikkoisissa olosuhteissa. Mutta taustalla oli erikoinen ongelma, eikä niinkään tiet.

– Ensinnäkin meillä oli ongelmia tavaratilan kanssa. En tiedä, oliko se auki vai ei. Mutta oli niin paljon melua auton sisällä, että en kuullut nuotteja. Sitten osuin kiveen, tuskainen Latvala harmitteli ek:n maalissa.

Latvalan kuulo-ongelmiin saattoi vaikuttaa myös se, että takapuskurista oli lähtenyt iso pala.

Latvala putosi kahdeksanneksi WRC-kuskeista. Eroa kisaan johtavaan Esapekka Lappiin on 59,3 sekuntia. Tallitoveri Kris Meeke ajoi ek:lle pohjat, vaikka hän sammuttikin autonsa pyörähdyksessä neulansilmässä. Meeke on kuudentena ja kolmas Toyota-kuski, MM-sarjan kärkinimi, Ott Tänak viidentenä.

Teemu Suninen nousi Latvalan ongelmien myötä neljänneksi, vaikka hänen auton etuosansa otti myös osumaa pätkällä. Meeke oli ensimmäinen ei-suomalainen kuljettaja, joka voitti perjantaina Turkissa erikoiskokeen.

Esapekka Lappi oli kovin hämillään, kun pääsi ilman suuria vahinkoja erikoiskokeen läpi.

– En ole koskaan nähnyt tällaista pätkää. Minulla oli varmaan 15 suurta osumaa autoon. En tiedä, onko minulla rengasrikkoja vai ei. Näyttöni ei kerro mistään rengaspaineista, mutta olemme täällä, Lappi tokaisi.

TILANNE 5/17 EK:N JÄLKEEN

1. Esapekka Lappi Citroen 1.19.03,1

2. Andreas Mikkelsen Hyundai + 12,4

3. Sebastien Ogier Citroen + 12,5

4. Teemu Suninen Ford + 14,4

5. Ott Tänak Toyota + 25,3

6. Kris Meeke Toyota + 26,8

7. Thierry Neuville Hyundai + 27,3

8. Jari-Matti Latvala Toyota + 59,3

9. Dani Sordo Hyundai + 1.07,2

10. Pontus Tidemand Ford + 2.28,1

Seuraa hetki hetkeltä:

Ilmiömäinen Esapekka Lappi johtaa rajua Turkin MM-rallia: Mäkisen suojateilla karmeat kohtalot – katso päivän tärkeimmät käänteet ja tulokset jutusta, kooste TV2:ssa klo 21.50

Lisää aiheesta:

MM-rallikauden rajuimmissa olosuhteissa kärjessä tykittävä Esapekka Lappi tilitti: ”Ihan hanurista verrattuna Jyväskylään”

Kalle Rovanperä oli jo jättämässä kisapäivän kesken – auto katolleen, sitten loppuivat vararenkaat ja lopulta matka päättyi siirtymälle

Kalle Rovanperän auto katolleen heti Turkin MM-rallissa – katso tilanne ja kiivas sananvaihto: "Miksi et lukenut tätä?"

Tommi Mäkinen ihmettelee kilpailijatallin herättämää sääntövääntöä: ”Meille ainakin tämä oli erittäin kallis projekti”

Suosittelemme