Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hyviä uutisia MM-kisojen keihäsjännäreille – OIiver Helanderin olkapää on heittokunnossa

Oliver Helander sai hyviä uutisia torstain heittoharjoituksen ja perjantaisen lääkärin tarkastuksen jälkeen. Nuorukaisen olkapää kestää kisaamisen Dohassa.

Oliver Helander
Suomen keihäsmiehet hakevat Ruotsi-ottelusta kolmoisvoittoa Oliver Helanderin johdolla. Kuva: Anssi Mäkinen / SUL-arkisto
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Oliver Helander sai huojentavia uutisia perjantaina, kun olkakirurgi ja ortopedi Harri Heliö totesi keihäänheittäjän olkapään olevan kilpailukunnossa.

Ruotsi-ottelun kilpailun oikean käden olkapäävamman takia kesken jättänyt Helander palasi heittoharjoituksiin torstaina.

– Heittoharjoitus onnistui hyvin. Hyvillä mielin lähden MM-kisoihin, Helander kertoo tiedotteessaan.

Helander heitti kauden parhaansa juhannuksen aikaan Kuortaneella, keihäs kantoi komeat 86,93 metriä. Tämän jälkeen hän on kärsinyt kuitenkin kylkivaivoista ja viimeksi siis heittokäden olkapään ongelmista.

Vasta 22-vuotiaan urheilijan valmentaja Glenn Lignellin mukaan merkit toipumisesta ovat lupaavia.

– Torstaina oli rohkaiseva heittotreeni. Oliver ei supermontaa heittoa koleassa säässä heittänyt, mutta teki teknisesti hyviä heittoja ja olkapää tuntui hyvältä, Lignell sanoo.

Helander matkustaa vielä tällä viikolla valmistavalle leirille Turkkiin, josta siirtyy Dohaan. Miesten keihään karsinta heitetään neljäntenä kisapäivänä 30. syyskuuta.

Lue myös:

Vääntö on päättynyt: Lassi Etelätalo nousee Dohan keihäskolmikkoon, Toni Kuusela jää kotiin

Oliver Helanderin olkapään tilanteesta lisätietoa – jättää väliin Eurooppa–USA-ottelun

Seppo Räty suomalaisheittäjistä: perustaso ei riitä MM-areenalla – "Nykyajan välineillä pitäisi pystyä pommittamaan heiton kuin heiton 87 metrin pintaan"

Suosittelemme