Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Brasilialaiset juhlivat Suomen ensimmäisen e-urheilun areenatapahtuman voittoa – näin turnaus eteni

Brasilialainen FURIA kaatoi turnauksen loppuottelussa eurooppalaisen CR4ZYn 2–0.

FURIA juhlii voittoa Arctic Invitational -tapahtumassa.
Brasilialainen FURIA voitti Helsingissä pelatun Arctic Invitational -turnauksen. Kuva: Adela Sznajder / Arctic Invitational
Jaakko Palvaila
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Areenalla pelatun Counter-Strike: Global Offensive -pelin Arctic Invitational -turnauksen voittaja on brasilialainen FURIA.

Brasilialaiset voittivat myöhään lauantai-iltana päättyneessä turnausfinaalissa eurooppalaisjoukkue CR4ZY:n kartoin 2–0. Hopeajoukkueen riveissä pelaa suomalainen Otto "ottoNd" Sihvo.

Turnaus oli ensimmäinen Suomessa areenakokoluokassa järjestetty kilpapeliturnaus. Turnaus keräsi Hartwall Areenalle tuhansittain e-urheilufaneja.

Tapahtuman kulkua vaivanneet tekniset ongelmat viivästyttivät loppuottelun alkua lähes kahdella ja puolella tunnilla alkuperäisestä aikataulusta. Loppuottelu alkoi lopulta vasta iltakymmenen jälkeen, ja areena ehti lähes tyhjentyä katsojista ennen finaalin päättymistä.

Otto Sihvo lavalla Arctic Invitational -tapahtumassa.
Otto "ottoNd" Sihvon CR4ZY sijoittui turnauksessa toiseksi. Kuva: Adela Sznajder / Arctic Invitational

Tekniset ongelmat vaivasivat turnauksen avausta

Turnauksen avausottelussa kohtasivat brasilialainen FURIA ja pohjoisamerikkalainen Cloud9.

Tapahtuman avaus ei mennyt täysin nappiin, sillä avausottelun alku viivästyi noin 40 minuutilla teknisten ongelmien vuoksi. Ottelu pelattiin kuitenkin läpi pikavauhtia FURIAn riepotellessa Helsinkiin lanikokemusta hankkimaan tullutta amerikkalaisjoukkuetta.

Brasilialaiset lähtivät ottelun avauskartta Nukeen tuoreemmalla jalalla ja karkasivat alussa CT-puolella jo 5–0 -johtoon. Amerikkalaiset heräsivät kuitenkin ensimmäisen puoliskon lopussa, kaventaen tilanteen puoltenvaihtoon mennessä lukemiin 9–6.

Puoltenvaihdon jälkeen Cloud9 kuroi FURIAn etumatkaa kiinni erä erältä. Oscar "mixwell" Cañellas Colocho vei upealla yksilösuorituksellaan amerikkalaiset jo 11–10-johtoon, mutta FURIA ei luopunut kartan voitosta helpolla. Brasilialaiset etenivät viidellä peräkkäisellä kierrosvoitolla lukemiin 15–11 ja nappasivat lopulta karttavoiton 16–12.

Toinen kartta, Mirage, oli FURIAn näytöstä. Brasilialaiset johtivat karttaa enimmillään jo erin 9–1, mutta Cloud9 kavensi tilannetta ennen puoltenvaihtoa. Terroristeina aloittanut FURIA keräsi silti itselleen mukavan 10–5 -puoliaikajohdon.

Cloud9 oli jälleen pirteämpi siirryttyään terroristipuolelle, mutta amerikkalaisten nousu tyssäsi liian aikaisin. FURIA lunasti lopulta finaalipaikkansa voittamalla Miragen 16–10 ja ottelun 2–0.

Suomenmestari oli lähellä jymy-yllätystä

Tekniset ongelmat jatkuivat myös toiseen otteluun tultaessa. CR4ZYn ja SJ Gamingin välisen välierän alku viivästyi aiotusta yli puolellatoista tunnilla palvelinongelmien vuoksi.

Viivästysten aiheuttama turhautuminen hävisi kuitenkin yleisöstä jo ensimmäisen kartan kolmannella kierroksella, kun SJ Gaming yllätti CR4ZYn Infernon B-pommipaikalla ja nappasi itselleen kierrosvoiton. Ensimmäisestä kierrosvoitosta lähtien kotiyleisön kannustus todella kuului, kun SJ Gaming otti kierrosvoiton.

Hallitsevan suomenmestarin ja Otto "ottoNd" Sihvon edustaman CR4ZYn välinen kohtaaminen piti yleisön varpaillaan koko ensimmäisen kartan ajan. Karttavoitto oli jo luisumassa viime metreillä suomalaisten käsistä, mutta lopulta SJ Gaming onnistui vetämään maton CR4ZYn alta ja voitti kartan erin 16–14.

SJ Gaming juhlii kierroksen voittoa Arctic Invitational -tapahtumassa.
Hallitseva suomenmestari SJ Gaming vei nimiinsä välierän ensimmäisen kartan. Kuva: Adela Sznajder / Arctic Invitational

Toinen kartta, Mirage, oli kuitenkin CR4ZYn näytöstä. Jopa major-voittaja Astraliksen kartassa kaatanut eurooppalaisjoukkue riepotteli suomenmestareita julmasti ja eteni kierrosvoitosta toiseen, naulaten lopulta karttavoiton itselleen luvuin 16–7.

SJ Gaming sai unelma-alun kolmanteen ja ratkaisevaan karttaan, Dust 2:een. Terroristeilla kierroksen toisensa perään napanneet suomalaiset keräsivät puoltenvaihtoon itselleen jo 11–4 -johdon. Jymy-yllätys oli todellä lähellä, mutta CR4ZY onnistui lopulta voittamaan ratkaisevat kierrokset ja vei kartan 16–14. Ottelun voitto ja finaalipaikka menivät CR4ZY:lle.

Finaali oli brasilialaisten näytöstä

FURIAn ja CR4ZYn välinen finaalitaisto käynnistyi Vertigossa.

CR4ZY vei nimiinsä finaalin kaksi ensimmäistä erää, mutta brasilialaiset ottivat nopeasti kuskin paikan ja jyräsivät puoltenvaihtoon vakuuttavassa 12–3 -johdossa. Puolten vaihduttua CR4ZY kuroi etumatkaa kiinni, mutta ei lopulta kyennyt nousemaan aivan voittoon asti. Kartta brasilialaisille erin 16–11.

Finaalin toinen kartta Mirage oli CR4ZY:lta ensimmäistä pirteämpi esitys.

Sihvon joukkue johti puoliajalla vahvan terroristipuolen jälkeen 9–6, mutta sitten CR4ZY:n voittokulku tyssäsi ja joukkue joutui taipumaan FURIAn painostuksen alla. Ottelun toinen kartta brasilialaisille luvuin 16–9 ja loppuottelun voitto kartoin 2–0.

Lue myös:

Harkimoiden unelma e-urheilutapahtumasta Areenalla muuttuu todeksi viikonloppuna – "Nyt on hyvä hetki Counter-Strikelle"

Suosittelemme sinulle