Hyppää sisältöön

Espanja jyräsi ylivoimaisesti maailmanmestaruuteen, väsyneestä Argentiinasta ei vastusta – Ricky Rubiosta turnauksen arvokkain pelaaja

Koripallon MM-kulta on Espanjalle historian toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 2006.

Espanjan pelaajat syleilivät maailmanmestaruuden ratkettua.

Espanja on voittanut koripallon maailmanmestaruuden. Maa kaatoi loppuottelussa Argentiinan pistein 95–75.

Espanja löi Argentiinalle luun kurkkuun jo avauspuoliskolla. Argentiina oli voittanut turnauksessa kaikki loppuotteluun johtaneet ottelunsa. Pienimmällä marginaalilla voitto oli tullut alkulohkossa Venäjää vastaan, kun Argentiina löi Venäjän kahdeksalla pisteellä.

Espanjaa vastaan Argentiinan lääkkeet eivät kuitenkaan tehonneet. Turnauksen yllätysjoukkue ei pystynyt toteuttamaan joukkuepuolustustaan aiemmin nähdyllä tavalla. Korin alla Espanjan sentterille Marc Gasolille ei löytynyt pysäyttäjää. Espanja repi avauspuoliajalla 10 hyökkäyslevypalloa ja johti tauolla 12 pisteellä.

Espanja dominoi korinalustaa täysin. Se voitti ottelussa levypallot lopulta 47–27. Kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet Espanja voitti 44–30 ja hyökkäyslevypallon jälkeiset pisteet 12–5.

Argentiinan 39-vuotias Luis Scola kuului turnauksen tähtiin, mutta finaalissa hän ei pystynyt joukkuettaan enää kantamaan. Scola tilastoi kahdeksan pistettä ja kahdeksan levypalloa. Argentiinalla pisteitä teki eniten Gabriel Deck, joka upotti 24 pistettä.

Espanjan ykköstähti oli pelintekijä Ricky Rubio, joka teki 20 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja syötti kolmesti. Gasolin tilastoriviksi muodostui 14/7/7 syöttöä. Rubio valittiin loppuottelun ja koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Maailmanmestaruus on Espanjalle historian toinen. Ensimmäisen se saavutti 13 vuotta sitten. Espanjasta tuli kuudes maa, joka on pystynyt voittamaan enemmän kuin yhden maailmanmestaruuden. Muut ovat Yhdysvallat (5 mestaruutta), Neuvostoliitto (3), Jugoslavia (3), Brasilia (2) ja Jugoslavian liittotasavallan joukkue (2).

Marc Gasol ja Rudy Fernández ovat olleet mukana voittamassa maansa molempia mestaruuksia. Espanjalla on lisäksi viimeiseltä 10 vuodelta palkintokaapissa kolme Euroopan-mestaruutta. EM-kultamitaleja Fernándezilla on kolme, Gasolilla kaksi.

Turnauksen tähdistökentälliseen valittiin Serbian Bogdan Bogdanovic, Ranskan Evan Fournier sekä finaalissa pelanneet Rubio, Gasol ja Scola.

Aiemmin sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa mitalit sai Ranska. Ranska kaatoi Australian pistein 67–59.

Lue myös:

Australian MM-kisat sulivat pettymykseksi – Ranskalle jälleen pronssimitalit

Espanja on koripallon maailmanmestari

Suosittelemme sinulle