Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Konkaripelaajat Sivula ja Siltala pitivät voiton karkaamista omana hölmöilynä – pakkovoitto Turkista ei huoleta: "Normaali tilanne"

Suomen lentopallomaajoukkueen konkarit Antti Siltala ja Urpo Sivula manasivat tappiollista Valko-Venäjä-ottelua. Sivulan mielestä pelaajille tuli kiire päättää kolmas erä voitokseen, jolloin otteista katosi tarkkuus.

Tommi Siirilä, Elviss Krastins, Sauli Sinkkonen ja Antti Siltala
Tommi Siirilä (vas.), Elviss Krastins, Sauli Sinkkonen ja Antti Siltala tappiollisen Valko-Venäjä-ottelun jälkeen Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa
Petri Sjöblom,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

“Jo lähes varman” voiton lipeäminen käsistä ja ottelun kääntyminen Valko-Venäjälle korpesi luonnollisesti Suomen lentopallomaajoukkuetta. Kokeneet konkarit Antti Siltala ja Urpo Sivula pystyivät kuitenkin pohtimaan tappion syitä ottelun jälkeen.

– Meillä rupesi hyökkäys tahmomaan. Emme saaneet palloa kuolemaan ja kaverin hakkuri (Artur Udrys) syttyi vähän paremmin pelaamaan. Ei mitään erikoista, Siltala kertoi tyynesti Yle Urheilulle ja sanoi, ettei asiaa tarvitse joukkueen kanssa paljoakaan analysoida.

– Eiköhän kaikkia ota päähän sen verran, ettei asiasta tarvitse hirveästi keskustella.

Myös Sivula kehaisi 21 pistettä nakuttanutta kollegaansa, mutta Sivulan mielestä Valko-Venäjä onnistui tekemään myös pari hyvää täsmävaihtoa ottelun aikana, joka piristi joukkueen peliä.

– Mutta emme me siihen kaatuneet. Ihan omaa hölmöilyä siinä kolmannessa erässä. Ruvettiin ottamaan helppoja palloja huolimattomasti ja pelaamaan vähän kiireellä, hän manasi.

Sen kumpikin myönsi, että Suomi pelasi kaksi ensimmäistä erää loistavasti. Lisäksi Suomi nousi myös viidennessä erässä taistelemaan vielä viimeisillä palloilla. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja Sivulan mukaan siitäkin on syytä katsoa peiliin.

– Se on ne kliseiset pienet asiat, joista aina puhutaan ja puhuttiin jo ennen turnausta. Kun on painetilanne, niin silloin ne helpot jutut ja omalle puolelle tulevat isot pallot pitää ottaa millin tarkasti, eikä vähän sinnepäin. Se yleensä tekee sen eron huippujoukkueiden kanssa, ja nyt ne ratkaisupallot menivät Valko-Venäjälle.

Suomi sai viiden erän taistostaan yhden pisteen, kun taas Valko-Venäjä avasi pistetilinsä. Pohjois-Makedonia-voittonsa ansiosta Suomi on neljällä pisteellä C-lohkossa kolmantena, kun neljä parasta pääsee alkulohkosta jatkoon.

Vaikka Valko-Venäjä-voitto olisi ollut joukkueelle elintärkeä, voi Suomi vielä päästä tavoitteeseensa. Maanantaina se kohtaa hallitsevan Euroopan mestarijoukkue Venäjän ja päätösottelussaan Turkin.

Sekä Sivulan että Siltalan mielestä huomenna Venäjä-ottelusta haetaan joukkueelle hyvää tuntumaa ja taisteluhenkeä keskiviikon peliin, sillä kummankin mielestä Turkki on täysin voitettava vastus. Valko-Venäjä-tappiosta huolimatta mitään ei ole vielä menetetty.

– Huomenna kiusataan vähän Venäjää ja otetaan pakkovoitto Turkista. Normaali tilanne, Siltala sanoi.

Lue myös:

Tappio raastaa lentismiehiä – "Emme käyttäneet tilaisuuttamme kolmannessa erässä ja nyt maksamme siitä"

Lentismiesten hurmio hiipui kahden erän jälkeen – viisi ottelupalloa vaihtui viiden erän taistoon ja tappioon

Valko-Venäjä hyydytti Suomen hurmion ja vei voiton – katso ottelu

Suosittelemme sinulle