Hyppää sisältöön

Viallinen sähkölaite oli Suomussalmen tulipalon syynä – palossa tuhoutui rivitalon päätyasunto

Myös muihin asuntoihin tuli savusta ja sammustusvedestä vahinkoja.

Palomies sammuttaa rakennuspaloa.
Suomussalmen kirkonkylällä olevassa rivitalossa syttyi tulipalo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kuva: Kainuun pelastuslaitos
Tiia Korhonen

Suomussalmen kirkonkylällä viikonvaihteessa tapahtunut rivitalon tulipalo sai todennäköisesti alkunsa viallisesta sähkölaitteesta. Rivitalon päätyasunto tuhoutui tulipalossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Palon syttymissyyksi on arvioitu viallista sähkölaitetta, eli ministereoita, jotka ovat syttyneet tuleen, kertoo viransijainen palotarkastaja Jaakko Schroderus Kainuun pelastuslaitokselta.

Myös muihin rivitalon asuntoihin tuli savusta ja sammutusvedestä isoja vahinkoja.

– Asukkaille on annettu lupa hakea tavaroitaan pois asunnoista, mutta muuten siellä ei pysty tällä hetkellä asumaan, Schroderus kertoo.

Seitsemän asunnon rivitalossa oli palon syttyessä viisi henkilöä, jotka pääsivät asunnoista ulos omin avuin. Rivitalossa oli palo-osastot huoneistoittain, mutta yläpohjassa palo-osastoja ei ollut.

Palo pääsi leviämään rakennuksen yläpohjassa koko rivitalon matkalle. Pelastuslaitos sai palon sammumaan ennen kuin se ehti levitä alla oleviin asuntoihin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Suosittelemme sinulle