Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Matkakortin lataus voi pian maksaa ekstraa – HSL luopuu myyntipalkkioiden maksamisesta kioskeille ja kaupoille

Jatkossa myyntipaikat saavat itse päättää, millaista myyntipalkkiota he perivät matkakortin latauksesta.

Matkustaja leimaa lippua
HSL luopuu myyntipalkkioiden maksamisesta kioskeille ja kaupoille. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Jaana Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin seudun liikenne (HSL) luopuu myyntipalkkioiden maksamisesta kioskeille ja kaupoille, joissa voi ladata matkakortteja. Muutos astuu voimaan vuodenvaihteessa.

Käytännössä se tarkoittaa, että jokainen matkakorttien jälleenmyyjä voi itse päättää, millaista myyntipalkkiota he perivät matkakortin latauksesta.

HSL päätti asiasta tänään hallituksen kokouksessaan. Päätös ei ollut yksimielinen, vaan sosiaalidemokraattien, vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat vastustivat myyntipalkkioista luopumista.

HSL:n hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.) kertoo, että myyntipalkkioista luopumisella HSL säästää vuosittain 5-6 miljoonaa euroa. Rautava ei usko, että muutos vaikuttaisi juurikaan yksittäiseen asiakkaaseen.

– Lippuja on saatavissa vähintäänkin yhtä hyvin kuin aikaisemmin, joku voi saada lipun jopa aiempaa helpommin käyttöönsä, Rautava sanoo.

Rautava myös luottaa, että kioskien ja kauppojen keskinäinen kilpailu pitää lipun latauksen päälle tulevat myyntipalkkiot maltillisina.

– Aika näyttää, mutta uskon kilpailuun. Lipun lataaminen voi jopa halventua kuluttajille, jos kauppa käyttää matkakortin lataamista sisäänheittotuotteena, Rautava toteaa.

Suosittelemme sinulle