Hyppää sisältöön

Waldo's Peoplen Marko Reijonen kasvoi julkkisten keskellä – David Hasselhoff vei ulos roskapussin, ja Ronn Moss auttoi surun hetkellä

Pitkän linjan eurodance-tähti kertoi Puoli seitsemän -ohjelmassa valmistautuvansa sepelvaltimoiden pallolaajennukseen.

Marko "Waldo" Reijosen nuoruusmuistoja – David Hasselhoff vei ulos roskapussin, ja Ronn Moss auttoi surun hetkellä
Marko "Waldo" Reijosen nuoruusmuistoja – David Hasselhoff vei ulos roskapussin, ja Ronn Moss auttoi surun hetkellä
Velipekka Pekkola

Marko Reijosen isä Heikki "Hessu" Reijonen oli suomalainen manageri, joka 80- ja 90-luvuilla toi Suomeen liudan amerikkalaisia tv-julkkiksia. Yksi ensimmäisistä oli Reijosen Espoossa järjestämien Lasten messujen vetonaula Ritari Ässä, eli David Hasselhoff.

Tammikuisessa 30 asteen pakkasessa kiemurteli satojen metrien jono faneja nähdäkseen vilauksen aikansa suuresta tv-tähdestä. Marko Reijonen muistelee, että Hasselhoff oli huolissaan pakkasessa värjöttelevistä lapsista. .

– Siellä oli jätetty paljon lapsia jonottamaan yksikseen pakkaseen. Davidilla oli päällään pitkä soopeliturkki. Hän otti vahtimestarilta kovaäänisen mukaan, kiipesi tikkaita Dipolin katolle ja kuulutti sieltä, että menkää ihmiset kotiin, tämä paikka on ihan täynnä.

Ritari Ässä ja roskapussi

Manageri Heikki Reijonen oli varannut tähtivieraalle kabinetin ravintola Saslikista, tarkoitus oli syödä venäläinen karhuillallinen. Mutta Hasselhoff sanoi, että hän tulee mieluummin teille kotiin. Ja lopulta Reijosten kotona syötiin yhdessä siskonmakkarakeittoa.

Ruoan jälkeen Hasselhoff halusi olla avuksi, muistelee Reijonen.

– Me istuttiin villasukat jalassa olohuoneen lattialla ja pelattiin Afrikan tähteä. Äiti huusi minulle, että käytkö viemässä roskat. David oli että ei, että hän voi viedä. Hän lähti sitten taloyhtiön roskiskatokseen. Siinä oli tien lapsilla ihmettelemistä, kun Ritari Ässä kävelee roskapussi kädessä.

Sureva perhe Los Angelesiin

Monista Suomessa käyneistä tv-sarjatähdistä tuli perheen läheisiä ystäviä. Se nähtiin myös, kun Heikki Reijonen kuoli äkilliseen sydänkohtaukseen 52-vuotiaana.

– Isä kuoli joulukuussa 1997. Viesti meni Kauniit ja rohkeat -tähti Ronn Mossille Los Angelesiin. Hän ilmoitti heti seuraavana päivänä, että on varannut lentoliput koko perheelle. Että tulette tänne pois sieltä. Olimme siellä kolme - neljä viikkoa. Se oli hyvä vaihtoehto, kun olimme surun murtamia.

Sepelvaltimoiden pallolaajennukseen

Marko Reijonen on nyt 52-vuotias – saman ikäinen kun hänen isänsä oli kuollessaan. Sama sydänkohtausriski on nyt myös Reijosen elämässä.

– Seitsemänkymmentäprosenttisesti ovat minullakin suonet tukossa. Läheisten potkimana menin tutkimuksiin, koska olin viime talvena tosi väsynyt. Pallolaajennusoperaatio on edessä kahden viikon kuluttua.

Reijonen muisteli ohjelmassa myös Waldo's People -yhtyeen huippuvuosia 90-luvulla. Muun muassa miten Kanadassa yhtyeen lämmittelybändinä oli silloin vielä tuntematon Destiny's Child -yhtye. Katso koko haastattelu Yle Areenassa:

Suosittelemme sinulle