Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 3 vuotta vanha

Mahtavaa! Lentismiehet venyivät huimaan voittoon – EM-pudotuspelit jatkuvat Ranskassa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue pystyi loistosuoritukseen pakkovoiton edessä. Suomi pelaa seuraavaksi pudotuspeleissä Ranskaa vastaan Nantesissa.

Antti Siltala ja Eemi Tervaportti
Kuva: CEV
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkaa EM-taivaltaan pudotuspeleihin, kun se kukisti Turkin 3–2 (25–20, 15–25, 18–25, 25–23, 15–12). Suomelle kelpasi tästä ottelusta ainoastaan voitto, sillä tappiolla se olisi pudonnut jatkosta.

Suomi sai peliinsä hyvän otteen ensimmäisen erän alun tahmeuden jälkeen, kun se nousi Urpo Sivulan tehokkaalla hakkuripelillä 13–12-johtoon. Tämän jälkeen Suomi meni menojaan. Passari Eemi Tervaportti sai tarjoilla verkolla namusyöttöjä ja päättäjiä riitti.

Tommi Siirilä iski ensimmäisessä erässä keskeltä kuusi pistettä ja Sivula etenkin kakkospaikalta saman verran. Kun vielä Antti Siltala jatkoi hyviä otteitaan ja Markus Kaurto oli torjunnoissa oikea-aikainen, ei Turkki saanut Suomen hyökkäyksiä pysäytettyä.

Turkki haki toiseen erään peliinsä uutta nousua pelaajavaihdoilla, ja se tehosi. Arslan Eksi pyöritti hyvää passaripeliä ja löysi hyvin usein 211-senttisen Adis Lagumdzijan. Tämä parikymppinen hakkuri nakutti erässä 10 pistettä.

Suomen pelissä ainoa osa-alue, joka toimi erässä oli libero Lauri Kermisen vastaanotto. Kerminen syöksyi ajoittain jopa ilmiömäisesti pallon eteen, mutta tämä ei auttanut, kun Turkki rynnisti erävoittoon.

Kolmannessa erässä Turkin hakkuripeli oli huomattavasti tehokkaampaa kuin Suomen. Tasaisen erän alun jälkeen Lagumdzijan nousi omiin korkeuksiinsa ja vei Turkin viiden pisteen johtoon erän puolivälissä.

Suomen vastaanotto oli ongelmissa ja kun aloitusruudussa haettiin riskillä pisteitä, sai Turkki lisäpisteitä. Erä päättyikin Suomen syöttövirheeseen.

Suomi sai neljänteen erään jälleen hurmoksen päälle ja pääsi neljän pisteen johtoon. Turkki hiipi kuitenkin itseluottamusta pursunneen Lagumdzijanin pisteillä tasoihin.

Siltala sekä neljännessä erässä enemmän peliaikaa saanut Elviss Krastins olivat Suomen hyökkäyksen kuumimpia pelaajia ja Tervaportti haistoi sen. Krastins syötti Suomelle ässällä Suomelle kaksi eräpalloa. Turkki selvitti ensimmäisen, mutta erä päättyi, kun Lagumdzijan teki syöttövirheen.

Viidennessä erässä Suomen pelaajat taistelivat ja venyivät pallon tielle kuin millään muulla ei olisi väliä. Sivula löysi hyvän vireen ja teki tärkeitä pisteitä muun muassa ässäsyötöllä. Puolustus taasen sai Lagumdzijan kiinni juuri oikealla hetkellä, ja Suomi käänsi ottelun itselleen ja Siltala tykitti erävoiton 15–12.

Siirilä oli Suomen joukkueen paras pistemies 17 pisteellään (+13), Siltala nakutti 16 (+13) ja Sivula 14 (+8) pistettä. Turkin olivat Lagumdzijan harteilla ja tämä iskikin peräti 40 (+35) pistettä. Ottelun loppua kohti esiin noussut Yigit Gülmezoglu teki 14 (+10) pistettä.

Suomi kohtaa lauantai-illan neljännesvälierässä Ranskan kello 20.30. Ottelua voi jännittää suorana TV2:ssa kello 20.10 lähtien.

Lue myös:

Päävalmentaja Banks antaa lentismiesten nauttia massiivisesta voitosta hetken – "Tämä on palkinto tälle joukkueelle kovasta työstä"

Lentismiehet onnistuivat kaikista tärkeimmässä hetkessä – "Kesä on nyt taputeltu, ja suunta on aivan uudella tavalla eteenpäin"

'Helpomman kautta' on lentismiehille tuntematon käsite – "Olemme rämpineet ja kylpeneet, rupesi riittämään tuo häviäminen"

Lentismiehet taistelivat pakkovoiton itselleen – katso ottelu

Suosittelemme sinulle