Hyppää sisältöön

Lännen Media: Puolustusvoimien entistä komentajaa epäillään palvelusrikoksesta Lemmenjoki-jupakassa

Tapaus siirtynee syyteharkintaan loka–marraskuussa.

Esitutkinta Jarmo Lindbergistä aloitettiin viime keväänä, mutta silloin ei vielä kerrottu tutkittavaa rikosnimikettä. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee entistä Puolustusvoimien komentajaa, kenraali Jarmo Lindbergiä palvelusrikoksesta, Lännen Media kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Tutkinnanjohtaja Janne Järvinen arvioi lehdelle, että esitutkinta on valmistumassa ja tapaus siirtynee syyteharkintaan loka–marraskuussa. Tutkinta koskee Lindbergin toimintaa Inarissa Lemmenjoella järjestetyn vapaaehtoisen harjoituksen jälkiselvittelyn aikana. Harjoitus järjestettiin syyskuussa 2017.

Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti Lindbergiä koskevan esitutkinnan aloittamisesta viime keväänä, mutta tuolloin ei kerrottu tutkittavaa rikosnimikettä. Lindberg on lehden mukaan jo tutkintaa edeltäneen esiselvittelyn aikana kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Hän on kolmas korkea upseeri, jonka toimia tutkitaan harjoitukseen liittyen.

Lue myös:

Ilmavoimien ex-komentaja valittaa Lemmenjoki-jupakasta saamastaan tuomiosta – asianajaja: "Hän ei viivytellyt"

Lemmenjoen kohuharjoituksesta 3 000 euron sakot Karjalan lennoston ex-komentajalle – oli humalassa, nöyryytti alaisiaan ja vieraita

Suosittelemme sinulle