Hyppää sisältöön

SM-viikko tuo Joensuuhun vauhtia, voimaa ja tarkkuutta – jaossa satoja SM-mitaleita tammi-helmikuun vaihteessa

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko tuo ensi talvena Joensuuhun yli tuhat urheilijaa kilpailemaan lajiensa Suomen mestaruuksista.

SM-viikko LaCrosse
Heinäkuussa Vantaalla SM-viikolla kisattiin muun muassa lacrossessa. Kuva: Tomi Hänninen
Johanna Rikman

Urheilun monilajitapahtuma SM-viikko kokoaa yhteen lajeja, jotka ovat suurelle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Joensuussa 31.1.–2.2.2020 järjestettävässä tapahtumassa on mukana erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus suomalaisesta urheilun lajikirjosta.

Tässä vaiheessa mukanaolonsa ovat vahvistaneet biljardi, bridge, digitaalinen autourheilu, jousiammunta, tikkaurheilu, otevoima, hiihtosuunnistus, kasa-ammunta, koiravaljakkourheilu, kriketti ja taekwondo, joka on ollut mukana kaikilla SM-viikoilla.

Autourheilu on mukana SM-viikolla neljättä kertaa. Kaksi ensimmäistä kertaa lajina on ollut näyttävä drifting, ja viime heinäkuussa SM-viikolla ajettiin kartingin SM-pisteistä. Joensuussa mukana olevan digitaalisen autourheilun myötä tapahtuma ottaa uuden askeleen kohti entistä monimuotoisempaa urheilutapahtumaa.

Yksi tulevan SM-viikon uusista lajituttavuuksista on hiihtosuunnistus.

– Aloite SM-viikolle osallistumisesta tuli hiihtosuunnistusväeltä, ja koska Suomi järjestää lajin MM-kilpailut talvella 2022, päätimme tulla mukaan. Hiihtosuunnistus sopii erinomaisesti televisiointiin. Kesäsuunnistuksesta tutut gps-pallukat toimivat hiihtosuunnistuksessakin ja takaa-ajo kisaformaattina on vauhdikas, kertoo toimitusjohtaja Mika Ilomäki Suunnistusliitosta.

Yksi lajeista on myös otevoimailu. Suomen Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen toivoo, että SM-viikolla mukana oleminen tuo lajille lisää harrastajia.

– Lähdimme mukaan, koska haluamme lisää tunnettavuutta pienille puhtaan voiman lajeillemme ja 2020 on vuoro nostaa otevoimailu uudelle tasolle. Odotamme SM-viikolta uusia tuttavuuksia ja näkyvyyden kautta lisää otevoimailuharrastajia ja -kilpailijoita tuleville vuosille.

Tapahtuman tavoitteena saada lajeille muun muassa uutta yleisöä ja uusia harrastajia. Yleisölle SM-viikko tarjoaa uusia mielenkiintoisia urheiluelämyksiä ja kokemuksia muun muassa lajikokeiluiden kautta. Tapahtuma järjestetään viidettä kertaa ja toista kertaa talvella.

Yle näyttää SM-viikon kanavillaan.

Lue myös:

Ylen kuvaaja hyppäsi taitolentäjän kyytin ja meno oli hurjaa – SM-viikolla kilpailtava laji saa pään pyörälle pelkästä katsomisesta

Lyö ja juokse – SM-viikon uusin tulokas on vauhdikas speedgolf

Suosittelemme sinulle