Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tampereen Mediapoliksessa on lauantaina avoimet ovet: voit kokeilla Merisään lukemista ja nähdä, kun TV:stä tuttu Reppu-Heppu esiintyy

Mediapoliksen avoimissa ovissa on myös urheiluselostuskaraoke ja nuorten E-urheiluturnaus. Tapahtumasta tulee suora verkkolähetys Yle Areenassa.

Pikku Kakkonen
Seikkailukone-ohjelmasta tuttu Reppu-Heppu esiintyy Tampereen Mediapoliksen avoimissa ovissa lauantaina. Kuva: Yle / Pikku Kakkonen
Antti Palomaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Mediapoliksessa vietetään avoimien ovien päivää tulevana lauantaina. Tapahtumassa voi tutustua Pikku Kakkosen studioon ja nähdä, kun Seikkailukone-ohjelmasta tuttu Reppu-Heppu esiintyy.

Avoimet ovet ovat Mediapoliksessa 28. syyskuuta klo 10–13. Osoite on Tohlopinranta 31. Saapumisohjeita on Mediapoliksen nettisivuilla.

Jos et pääse paikan päälle, tapahtumasta tulee noin puolen tunnin suora verkkolähetys Yle Areenassa lauantaina klo 11 alkaen.

Lastenohjelmien lisäksi avoimissa ovissa on muun muassa urheilua ja uutisia. Mediapoliksen pääaulassa voi kokeilla selostajan taitoja urheiluselostuskaraokessa. Samalla voi jututtaa Ylen alueellisten tv-uutislähetysten ankkureita.

Mediapoliksen uutis- ja ajankohtaistoiminnan radiostudiossa voi kokeilla Merisään lukemista. Lisäksi toimituksessa on valokuvanäyttely, jossa voi tutkia verkon erityissisältöjä tekevän Mediadeskin parhaita valokuvia kuluneelta vuodelta.

Lisäksi vieraille tarjoutuu mahdollisuus poikkeukselliseen virtuaalitodellisuusmatkaan. VR-teos havainnollistaa, miten aistivammainen Aarne Pirkola kokee maailman.

Tapparan ja Ilveksen pelaajat E-urheiluturnauksessa

Yle Galaxi ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestävät avoimissa ovissa E-urheiluturnauksen. NHL-jääkiekkopelissä kisaavat Tampereen kaupungin nuorisotiloissa järjestetyistä karsinnoista finaaliin päässeet.

Myös Tapparan ja Ilveksen pelaajat kohtaavat toisensa näytösottelussa.

Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijat puolestaan järjestävät palamaalausta yli 5-vuotiaille.

Mediapoliksen avoimet ovet on osa Tampereen päivän ohjelmaa. Tänä syksynä Tampereella on erityinen syy juhlia, koska kaupunki täyttää 240 vuotta.

Tampere on perustettu 1. lokakuuta 1779. Vuosipäivää juhlitaan Tampereella sekä ohjelmaviikonlopun merkeissä 27.–29. syyskuuta että varsinaisena syntymäpäivänä 1. lokakuuta.

Tampereen päivän ohjelmaan voi tutustua kaupungin nettisivuilla.

Suora lähetys Mediapoliksen avoimista ovista näkyy Yle Areenassa la 28.9. klo 11 alkaen.

Suosittelemme